Події минулого тижня, які запам’ятались кропивничанам

  • 10 лют. 2018 12:10
  • 1043
    • Новина Події минулого тижня, які запам’ятались кропивничанам Ранкове місто. Кропивницький
    Багаторічним тополям на зупинці Друкарня лишилося жити лічені хвилини (ВІДЕО, ФОТО)
     
    Працівники кропивницького колективного підприємства «Єлизавета» виконують чергове завдання по знесенню дерев на зупинці Друкарня. Зараз вони електропилами знищують три живих тополі, які височіють біля кіоску «Домашнє молоко». Це останні дерева, які створювали затінок у літню спеку на вулиці Соборній. 
     
    Минулого року комунальники зрізали три старих дерева, лишивши від них лише пеньки. Місцеві мешканці розфарбували залишки дерев, але на їхньому місці жодного нового дерева не посадили.
     
     
    Медичні заклади Кіровоградщини потребують лікарів
    На сьогодні медичні заклади Кіровоградської області потребують майже 90 лікарів, повідомляє обласний центр зайнятості.
    Це такі посади лікар загальної практики–сімейний лікар, лікар–терапевт, лікар–хірург, лікар–педіатр, лікар–офтальмолог, лікар–стоматолог, лікар–інфекціоніст, лікар–анестезіолог та ін.
    Серед районів, де найбільше потрібні ці фахівці, — Кіровоградський,  Добровеличківський, Маловисківський та Олександрівський. За більш детальною інформацією звертайтеся до центрів зайнятості.
     
    На Кіровоградщині громада зірвала сесію сільської ради (ВІДЕО,ФОТО)
    Сесія в Петрокорбівці: опір селян та оголошення перерви для спроби врахувати думку громади
     
    Вчора, 5 лютого 2018 року, в селі Петрокорбівка Новгородківського району на Кропивниччині пройшла масова акція протесту обурених селян проти примусового їхнього приєднання до ОТГ в Новій Празі Олександрійського району. 
     
     
     
    Чотири вагони солі та півтори тисячі тонн відсіву
    Станом на сьогодні на балансі КП «Універсал–2005» для боротьби з негодою зберігається чотири вагони солі та 1,5 тис. тонн відсіву.
    — Такої кількості достатньо, щоб забезпечити стабільну боротьбу з негодою до кінця зими, — сказав керівник КП «Універсал–2005» Віктор Панішко.
    Як зазначив комунальник, у разі нестачі матеріалу його зможуть докупити у міських кар’єрах.
    Також КП «Універсал–2005» придбало 10 тонн асфальтобетону для ремонту метрових ям. Латати дорожні дірки розпочнуть уже найближчим часом.
     
    Ловці тварин звітуватимуть  
    Під час наради керівників комунальних підприємств КП «Універсал–2005» доручено звітувати про кількість виловлених у місті тварин. До цього звіту комунальники мають зазначити район, де відбувся вилов, скільки тварин простерилізовано та прочиповано, а також у якому районі і скільки обліковується собак.
     
     
    Міськраду «кошмарять» продавці кремів та окулярів 
    Заступник міського голови Олександр Мосін доручив боротися з незаконною торгівлею в кабінетах міської ради. 
    — Носять все. Від кремів до окулярів. Пропускний режим негайно посилити, — доручив Олександр Мосін. 
    Також посадовець доручив охоронцям цікавитися, що планують пронести із собою відвідувачі міської ради.
     
    Не вистачає металевих кришок
    У Кропивницькому через системну крадіжку металевих і бетонних кришок каналізаційні люки почали накривати дерев’яними засувками. Про це розповів начальник спецінспекції Міської ради Кропивницького Андрій Максюта.
     
    «Люки почали накривати ДЕРЕВ’ЯНИМИ кришками! Бо металеві і бетонні ЗНИКАЮТЬ! На деяких підприємствах закінчилися кришки, і після нашого звернення поки накрили хоча б так... Виривають кришки погребів і «умикають» кришки люків. Кожного дня. Кожної ночі. Несуть це все на металолом.
     
     
    І поки спецінспекція вживатиме заходів реагування (щоб накрити ці дірки, адже туди ненароком хтось може і впасти), окремі представники населення понакидають побутового сміття. Понапихають його під зав’язку. Ти що, до контейнера ж нести — то ж треба зробити кілька десятків кроків... а тут дірка пуста... Пхатимуть!
    Потім будемо думати і вирішувати, хто прибиратиме... За кошти бюджету. То, може, жвавіше шукатимуть таких «умикачів» всього металевого і нехай компенсують громаді й місту завдані збитки ! І необхідно штрафи піднімати. Терміново. В сотні разів!»  — йдеться у повідомленні Андрія Максюти у Фейсбук.