Багаторічним тополям на зупинці Друкарня лишилося жити лічені хвилини (ВІДЕО, ФОТО)

  • 7 лют. 2018 10:10
  • 3114
  •  
    Працівники кропивницького колективного підприємства «Єлизавета» виконують чергове завдання по знесенню дерев на зупинці Друкарня. Зараз вони електропилами знищують три живих тополі, які височіють біля кіоску «Домашнє молоко». Це останні дерева, які створювали затінок у літню спеку на вулиці Соборній. 
     
    Минулого року комунальники зрізали три старих дерева, лишивши від них лише пеньки. Місцеві мешканці розфарбували залишки дерев, але на їхньому місці жодного нового дерева не посадили.
     
     
    Робітник на ім’я Павло відповів, що бригада виконує замовлення міської ради та має всі необхідні дозволи на знесення дерев.
     
    - Є замовлення, є акт на видалення, - каже Павло. - Вони в самосвалі лежать. Оці три дерева повністю на знос ідуть. 
     
    - Так вони ж живі!
     
    - Вони полусухі, це по-перше. А по-друге, я ж виконавець, просто водій машини. А в акті стоїть підпис начальника (як там його фамілія?..), членів комісії. Тоді нам вже дають акти. Ми просто робочі. 
     
     
    - Ну ви все одно ж, мабуть, помітили, що в місті стало менше дерев, улітку немає куди сховатися від спеки. Діти й дорослі частіше хворіють, тому що дерева захищали від пилу й шкідливих викидів.
     
    - А я вам скажу, чому так. Тому що в нас служба, яка должна садить ці дерева. Я лічно сам замічав. Кроме того, що на Конєва там посаджено, і цвіточки, і тільки водовозка, і бабушка старенька поливає. А дерева практічески не садяться. А місток голий. Те що старі дерева випилюються, а є просто міста, що все голе, трава. І там можна спокійно садить дерева. Але не садяться. Хотя мені кажеться, що кошти, мабуть, виділяються…
     
    Людмила Макей
     
    Нагадаємо, у Кропивницькому активісти розпочали безстроковий флешмоб «Місту потрібні дерева» на захист зелених насаджень.
     
            
     
    До речі, Стало відомо, заради кого спиляли здорові тополі на Друкарні
     
     
    Зверніть увагу, як у столиці обрізають дерева: фото