Кропивницький: Молоді художники представили роботи у рамках арт-проєкту «Нова генерація»

  • 13 лист. 2021 09:30
  • 793
    • Новина Кропивницький: Молоді художники представили роботи у рамках арт-проєкту «Нова генерація» Ранкове місто. Кропивницький
     
    Віртуальна виставка творів магістрантів кафедри мистецької освіти факультету педагогіки, психології та мистецтв
    Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка Анни Вишняк та Романа Ткаченка
    «DABL-M» в рамках арт-проєкту «Нова генерація».
     
    Віртуальна виставка «DABL-M» презентує твори Анни Вишняк та Романа Ткаченка - магістрантів кафедри мистецької освіти спеціальності «Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація» факультету педагогіки, психології та мистецтв Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка в рамках музейного молодіжного арт-проєкту «Нова генерація», який має на меті виявлення серед студентської художньої молоді яскравих талановитих особистостей в сучасному образотворчому мистецтві України та передбачає влаштування персональних та колективних виставок, а також видання тематичних буклетів з мистецтвознавчими статтями та репродукціями творчих доробків.
     
    Експозицію виставки складають 27 живописних та графічних творів молодих художників – активних учасників численних студентських виставок та мистецьких акцій. Анна Вишняк в своїй творчості більш схильна до композиційно-знакової мови поп-арту з елементами гротеску. Роман Ткаченко творчо працює в реалістичному стилі, віддаючи перевагу пейзажу, натюрморту, портрету.
        
    Куратор виставки завідувач кафедри мистецької освіти кандидат педагогічних наук Тетяна Стрітьєвич так характеризує їх творчість: «Виставка презентує творчий доробок молодих митців Анни Вишняк та Романа Ткаченко. В представлених роботах різних жанрів і напрямків, створених протягом останніх двох років, кожен може знайти собі щось по душі. Магістранти, які мають свідому мистецьку позицію, навчаючись у одного і того ж художника-педагога Валерія Давидова, демонструють особисте бачення відтворення оточуючого середовища. Отримавши академічну освіту, автори виставки однаково висококваліфіковані, водночас різностильові та багатогранні кожен у власному напрямку. Філософія Анни пропонує замислитися про сенс буття, а гармонія, краса та стриманість Романа дає можливість насолодитися красою звичних речей, які ми в коловороті життя так мало помічаємо. Життя минає, сенс життя залишається, мистецтво і є проявом сенсу життя. Знайдіть свій, ознайомившись з виставкою молодих талановитих художників!»
     
     
     
     
     
     
     
     
     
    Роботи Анни Вишняк
     
    Автори виставки досить амбітно себе презентують, розповідаючи про свої творчі пошуки, мистецькі уподобання, власні думки та емоції: «Ідея виставки - продемонструвати живописні полотна, що відображають сучасну студентську натуру художника, його внутрішній стан. В основу взята концепція подвійного мистецтва, щоб можна було порівняти різних за характером письма особистостей, різні стилі живопису. Виставка умовно розділена на традиційне і сучасне мистецтво».
     
     
     
     
     
     
    Роботи Романа Ткаченка