У Кропивницькому розроблять туристичний маршрут, присвячений колекціонеру Ільїну

  • 10 лист. 2021 16:32
  • 552
    • Новина У Кропивницькому розроблять туристичний маршрут, присвячений колекціонеру Ільїну Ранкове місто. Кропивницький
     
    Туристичний маршрут, присвячений відомому колекціонеру, розроблять у Кропивницькому, інформує обласна рада.
     
    Туристичний маршрут, присвячений відомому колекціонеру і реставратору Олександру Ільїну, розроблять картинна галерея «Єлисаветград» спільно з обласною універсальною науковою бібліотекою імені Чижевського. Про це повідомив голова обласної ради Сергій Шульга на відкритті інформаційно-туристичного центру учора, 9 листопада.
     
    - Микола Цуканов – людина, яка, здається, все знає про видатного колекціонера Ільїна. Нещодавно ми обговорили ідею напрацювати туристичний маршрут, присвячений історії життя цієї неординарної людини, яка залишила по собі неоціненний історичний і культурний спадок. До цього процесу попросив долучитися фахівців інформаційно-туристичного центру, - сказав Сергій Шульга.
     
    Нагадаємо, Олександр Ільїн – український реставратор і колекціонер, народився 1920 року у Єлисаветграді (сьогодні Кропивницький). За життя зібрав одну з найбільших в Європі колекцій цінних книг, зразків живопису, ікон, гравюр, скульптур, предметів китайської порцеляни, старовинної бронзи, меблів, посуду, зброї, самоварів, тощо.
     
    Частина колекції Ільїна нині зберігається в обласному краєзнавчому музеї Кіровоградщини та обласній універсальній науковій бібліотеці імені Чижевського.
     
    Як уже повідомлялося, інформаційно-туристичний центр сьогодні запрацював на Кіровоградщині.