Кропивницька спецінспекція збирає інформацію про проблемні майданчики

  • 12 бер. 2020 14:01
  • 1030
    • Новина Кропивницька спецінспекція збирає інформацію про проблемні майданчики Ранкове місто. Кропивницький
     
    Невдовзі у нашому місті проходитиме місячник з прибирання та благоустрою території міста. Про це пише у ФБ начальник спецінспекції Андрій Максюта.
     
    "Цей пост для всіх небайдужих кропивничан.
     
    Скоро у Кропивницькому буде проходити місячник з прибирання та благоустрою території міста, який включатиме в себе (не лише, а в тому числі) упорядкування дитячих майданчиків. Про місячник розповім окремо, а сьогодні звертаюся до усіх мешканців міста - в першу чергу до тих, в кого є діти. Наші дітлахи граються на дитмайданчиках - у дворах багатоповерхівок, в мікрорайонах, де приватна житлова забудова (приватний сектор) з майданчиками на кварталах, тому прошу: вкажіть на проблемні майданчики чи окремі елементи дитячих ігрових майданчиків. Задля того, щоб своєчасно звернути увагу на такі моменти.
     
    Для тих окремих критикантів і невдоволених, хто намагатиметься і тут всунути свою "ложку дьогтю в бочку меду" скажу: ми систематично працюємо і в цьому напрямку також! Завдяки роботі наших інспекторів, які виявляють порушення та завдяки повідомленням небайдужих громадян про ті чи інші недоліки (так, недолікам, бо всюди в соціумі є недоліки) - підрозділи міської ради та комунальні підприємства систематично усувають вказані недоліки чи ліквідовують те, що навмисно зламано чи пошкоджено окремими особами. Що конкретно робиться в цьому напрямку? Відповідаю: НАКРИВАЄМО відкриті люки (в тому числі біля дитсадків, шкіл та дитмайданчиків), ЛАГОДИМО дитячі ігрові споруди та елементи, спортивні тренажери та інвентар.
     
    Чому я зараз звертаюся до громади - тому, що НЕ ВСІ МАЙДАНЧИКИ ПЕРЕБУВАЮТЬ НА БАЛАНСІ! Є майданчики, за які відповідають ЖЕО і ОСББ - вони під контролем і в зоні уваги. Є зауваження - озвучте. Зараз зосереджую увагу зокрема на тих майданчиках, що наставили у приватному секторі (хоча є й такі, що хаотично поставили у дворах багатоповерхівок). Просто різні кандидати чи депутати, під час різних виборчих кампаній ставили де хотіли і що хотіли, або де просили ініціативні виборці - і на цьому все. Попіарились і все. Без рішень комісії (є у міськраді комісія по дитячим і спортивним майданчикам), без технагляду і контролю, без перевірок на якість і сертифікатів. І саме тому такі майданчики не прийняті на баланс. Бо комісій ніхто не чекав - вибори не чекали. А якщо такі майданчики не прийняті на баланс - то і прибирати їх, ставити і обслуговувати урни, рвати бур'ян, фарбувати, ремонтувати гойдалки чи лавки комунальні підрозділи не мають права. Відповідь: не на балансі. Значить - ніхто за таке не відповідає. Хоча періодично і вживають заходів по прибиранню - коли ці майданчики заростають, чи місцеві відпочивальники (жителі мікрорайону, або навіть сусідніх будинків) навалять там кучі сміття і пляшок...
     
    І винна в цьому не міська влада. Читайте вище чому. А я прошу інформувати мене. Ми знайдемо тих, хто ставив, або тих, кому не байдуже. Десь потрібно відремонтувати, а десь можливо щось і демонтувати. Своєчасно. Не чекаючи, поки щось станеться. Чекаю фото в коментарях або у вайбер мені на номер 099 482 83 00. Або повідомте мені у п'ятницю з 10:00 до 12:00 за номером 0 800 21 77 21 (муніципальний сервісний центр - "Гаряча лінія" міського голови Райковича А.П.) - йдеться у повідомленні.