У Кропивницькому готуються до облаштування велодоріжок

  • 10 бер. 2020 12:14
  • 1045
    • Новина У Кропивницькому готуються до облаштування велодоріжок Ранкове місто. Кропивницький
     
    Реалізація проєкту облаштування велодоріжки у Кропивницькому переходить у практичну площину, про це повідомляє сайт міської ради.
     
     6 березня секретар міської ради Кропивницького Андрій Табалов зустрівся з представниками велоспільноти Кропивницького, щоб обговорити шляхи реалізації в обласному центрі проєкту громадського бюджету “Велокроп”.
     
    До зустрічі долучилися автор проєкту – заступник міського голови Андрій Паливода та начальниця головного управління ЖКГ міської ради Тетяна Савченко.
     
    Як найшвидше реалізувати проєкт-переможець бюджету участі, аби вже влітку велолюбителі могли обкатати нові велодоріжки у Кропивницькому? – головне питання сьогоднішньої розмови.
     
    Андрій Табалов віддразу зауважив, що проєктувальник вже може починати розробку проєкту.
     
    - Вже зараз потрібно вести активний діалог із проєктувальником, аби він не гаяв часу і розпочинав роботу. За тиждень буде готовий проєкт, ще два тижні - на проведення експертизи, - зазначив Андрій Табалов.
     
    У свою чергу, Тетяна Савченко наголосила, що найбільше часу займуть саме тендерні процедури. Але після їх проведення роботи з асфальтування, облаштування безбордюрного доступу, розмітки та встановлення дорожніх знаків розпочнуться негайно.
     
    Андрій Табалов також порадив велоактивістам ретельно контролювати усі етапи реалізації проєкту, аби виконавці зробили все якісно, за всіма нормами і правилами. Велолюбителі, у свою чергу, домовилися, що на вихідних проїдуться визначеним маршрутом, аби на власні очі побачити проблемні місця і врахувати їх під час будівництва велодоріжки.