«ЗНО» для суддів

  • 11 черв. 2018 12:02
  • 819
    • Новина «ЗНО» для суддів Ранкове місто. Кропивницький
     
    Напередодні вступної кампанії для суддів  - своє «ЗНО»: вони проходять співбесіду у Вищій Кваліфікаційній комісії. Попередньо статки служителів Феміди перевіряла Громадська рада доброчесності. Про тих, кому можуть зняти бали за рішення та статки, читайте далі. 
     
    Суддя Окружного адмінсуду Києва Віктор Данилишин відомий тим, що заборонив встановлювати намети у центрі Києва під час Революції Гідності. 
    Відомий і родичем: адже тесть судді – громадянин Росії Олексій Нікольський. За словами Данилишина, нині родич оформляє посвідку на проживання в України, має плани переїхати. Тесть допомагає молодій сім’ї: дарує дружині на 30-річчя мільйон гривень, та оплачує оренду маєтку на Київщині площею 360 квадратних метрів. 
    Щодо статків же – то суддя тут теж не відстає. Приватизував державну квартиру площею 88 квадратних метрів. Коштувала вона судді як половина шоколадки - 16 гривень. 
    Їздить суддя на Toyota Highlander, що належить його матері. Вона, за словами судді, придбала її на збереження, які залишилися від померлого батька. Той був електрозварником і працював у Іраці, звідки й привозив долари.
     
    Загадкова ДТП та життя на 2000 в місяць
    А от суддя Рожищенського суду Волинської області Руслан Хитрик відомий участю у ДТП. Як доводили лікарі місцевого наркодиспансеру, суддя був, ймовірно, напідпитку, коли сталася пригода. За її фактом навіть було зареєєстроване кримінальне провадження, але потім справу перекваліфікували в адміністративне правопорушення. В подальшому Суд визнав незаконним складений протокол ДТП, оскільки, на думку правосуддя, він суперечив Закону України «Про судоустрій і статус суддів», яким суддя визнається недоторканим. Таким чином, суддя уникнув навіть адміністративної відповідальності.
     
     
    Тепер статки. У 2017-му році кредитних зобов’язань у судді було вказано близько 226-ти тисяч гривень, в той час як його зарплата  - 209 тисяч гривень. Ще близько 40-ка тисяч гривень - дохід дружини. Тож, якщо спільних дохід сім’ї становив 249 000 гривень, а витрати – 226, то жити подружжя мало на 2000 гривень на місяць. Це навіть менше за дохід подружжя пенсіонерів. Як погашали кредит, суддя пояснити комісії не зміг.   
     
    Нагадаємо: Слідчий Нацполіції орендує квартиру на околиці, а його тесть – купив дві у елітному будинку.