Слідчий Нацполіції орендує квартиру на околиці, а його тесть – купив дві у елітному будинку.

  • 5 трав. 2018 09:00
  • 1299
    • Новина Слідчий Нацполіції орендує квартиру на околиці, а його тесть – купив дві у елітному будинку. Ранкове місто. Кропивницький
     
    Правильне суміцництво: це коли ти в одній ролі – керівник компанії, що торгує різним комп’ютерним «залізяччям», а в іншій – працівник IT-департаменту великої державної структури. Наприклад, Генеральної прокуратури України.
     
    Для Генпрокуратури нині надає послуги, пов’язані з комп’ютерами, фірма «IТ-платформа». Підприємство створене нещодавно, та вже працювало і для інших великих відомств і державних компаній. Розташовано ж воно в одній будівлі з колишньою фірмою, що надавала аналогічні послуги ГПУ кілька років тому. Назва тієї фірми – «БМС Консалтінг». Проти цього підприємства, яке працювало з ГПУ ще у 2012-2015 роках, відкрито справу, яку зараз розслідує Національна Поліція України. В управлінні ж, яке займається справою «БМС Консалтінг», працює слідчим Андрій Полєно. Його двоюрідна сестра Тетяна Полєно раніше працювала у «БМС Консалтінгу», а тепер є співробітницею «ІТ-платформи». У 2017 р. “ІТ Платформа” встигла “натендерити” у ГПУ понад 30 мільйонів гривень за постачання обладнання і ІТ-послуги. 
     
    Якщо ІT-платформа просто продовжує справу БМС-консалтинг, та ще і має зв’язки з силовиками, то останні, за логікою, повинні мати з цього прибуток. Але в електронній декларації слідчого Андрія Полєно – суцільна скромність: у Києві його родина власного житла ніби-то не має, а орендує у доволі скромній частині столиці, на Троєщині. 
    У січні ж тесть Андрія Полєно, Леонід Бляхман, став власником одразу двох квартир та двох паркомісць у одному з найпрестижніших житлових комплексів Києва - “Новопечерських липках”. За інформацією з реєстру прав на нерухоме майно, Леонід Бляхман, ніби-то зареєстрований в Маріуполі, 15 січня оформив права на однокімнатну квартиру площею 58 квадратних метрів і два підземних паркомісця в загальному на понад 60 “квадратів”. Наступного дня на Бляхмана було зареєстровано ще одну квартиру - двокімнатну - площею 79.5 квадратних метрів.
     
     
    Престижний район, закрита територія, охорона і власна інфраструктура. Жодного бізнесу в тестя Андрія Полєно журналісти не знайшли. Зате знайшли ціни на ідентичні за площами квартири у Новопечерських Липках на вторинному ринку. Це – мінімум півмільйона доларів за обидві. Ще кілька десятків тисяч доларів коштують місця в підземному паркінгу. Будинок, у якому тесть слідчого придбав нерухомість, зовсім новий. Тут лише закінчують облаштування інфраструктури. На батьків подружжя Андрія Полєно записані і два автомобілі Nissan Qashqai та Nissan Juke. Але користуються машинами не батьки, а слідчий з дружиною. 
     
    Співробітниця «ІТ-платформи» Тетяна Полєно ситуацію прокоментувати відмовилась. 
    Слідчий поліції Андрій Полєно теж відмовився та порадив звернутися з запитом на адресу, яку журналісти мали б з’ясувати самі. Та розслідувачі мають достатньо матеріалу, щоб звернутися із заявами до антикорупційних органів. 
     
    Підготовлено ГО «Інтерньюз-Україна» в рамках проекту «Декларації».
     
    Нагадаємо: Як дружина народного депутата продала Mercedes-Benz за 800 $