Резонансні події, що сталися у місті на минулому тижні

  • 29 квіт. 2018 09:06
  • 908
    • Новина Резонансні події, що сталися у місті на минулому тижні Ранкове місто. Кропивницький
     
    У Кропивницькому знайшли кліщі, інфіковані збудниками хвороби Лайма
     
    Державна установа «Кіровоградський обласний лабораторний центр МОЗ України» розпочала щорічну роботу по моніторинговому обстеженню території області на наявність кліщів з подальшим виявленням збудників особливо небезпечних інфекцій, в тому числі кліщового бореліозу або хвороби Лайма. Про це повідомляє Кіровоградський обласний лабораторний центр.
    Фахівці лабораторії особливо небезпечних інфекцій 19.04.2018 року на території Кропивницького по вулиці Жадова (за магазином «Копілка») зібрали 37 екземплярів кліщів, з яких 2 екземпляри були інфіковані бореліями – збудниками хвороби Лайма.
     
     
    У Кропивницькому знову підніматимуть ціни на проїзд у міських маршрутках?
     
    На сайті Міської ради м. Кропивницький опублікований проект рішення "Про встановлення граничної вартості разового проїзду одного пасажира на міських автобусних маршрутах загального користування м. Кропивницького".
     
     Встановити граничну вартість разового проїзду на міських автобусних маршрутах загального користування для підприємств ПП «ОЛІКС», ПП «УкрАвтоІнвест», ПП «Паритет Сервіс», КТ «Автолегіон – Варванської Ю.В.», ПП «Автобаз – Кіровоград», ФОП Кобченко В.В.», ФОП Баркар С.М.», які працюють у режимі маршрутного  таксі, у розмірі 5,00 грн., а для ТОВ «Кіровоград – Євро – Транс», яке працює у звичайному режимі руху, – 4,50 грн.
     
     
    В обласній лікарні презентували італійський рентген-апарат
     
     Кіровоградській обласній лікарні керівництво та лікарі закладу показали журналістам, на що були витрачені кошти з державного та обласного бюджетів. Бачила це і журналістка сайту «Утренний город».
     
    За словами керівниці закладу Лариси Андрєєвої, у 2017 році заклад закупив сучасне дорого вартісне рентген-обладнання. 
     
    «Ми тепер можемо робити на ньому рентгенографію, сканування та інші операції, що стосуються здоров’я людини. Це обладнання коштує 6,8 мільйонів гривень. Виробник обладнання – Італія», - повідомила Лариса Андрєєва. 
     
    У Кропивницькому до пам'ятника Жертвам Чорнобиля поклали квіти 
     
    У четвер, 26 квітня,  у Кропивницькому пройшов мітинг з нагоди роковин Чорнобильської катастрофи, під час якого всі присутні поклали квіти до пам'ятника "Жертвам Чорнобиля". 
     
     
    Кропивницькі депутати направили до ВР звернення щодо ухвалення Антиолігархічного пакету докорінних перетворень
     
    Під час другого засідання дванадцятої сесії Міської ради Кропивницького перед депутатським корпусом виступив голова фракції ВО "Свобода" Сергій Капітонов.
     
    "Шановні колеги, на сьогодні в України є два ворога, перший - це Московія, яка окуповує частину нашої території і щодня вбиває наших захисників, другий - це олігархія,  яка знищує нашу економіку та довела до зубожіння українців. Ми, депутати усіх рівнів, повинні захистити українців від цього. Хочу зачитати звернення до Верховної Ради України, яке погодили більшість голів фракцій міської ради, про розгляд і прийняття Антиолігархічного пакету докорінних перетворень.   
     
    Ми, депутати міської ради міста Кропивницького, просимо направити до Верховної Ради України звернення щодо ухвалення Антиолігархічного пакету докорінних перетворень. 
     
     
    Нагадаємо: Кропивницька "Свобода" зірвала червоний шабаш комуністів (ФОТО)