В обласній лікарні презентували італійський рентген-апарат та показали, на які ремонти витратили 15 мільйонів (ФОТО)

  • 26 квіт. 2018 17:04
  • 1520
    • Новина В обласній лікарні презентували італійський рентген-апарат та показали, на які ремонти витратили 15 мільйонів (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    У Кіровоградській обласній лікарні керівництво та лікарі закладу показали журналістам, на що були витрачені кошти з державного та обласного бюджетів. Бачила це і журналістка сайту «Утренний город».
     
    За словами керівниці закладу Лариси Андрєєвої, у 2017 році заклад закупив сучасне дорого вартісне рентген-обладнання. 
     
    «Ми тепер можемо робити на ньому рентгенографію, сканування та інші операції, що стосуються здоров’я людини. Це обладнання коштує 6,8 мільйонів гривень. Виробник обладнання – Італія», - повідомила Лариса Андрєєва. 
     
     
    Також посадовиця розповіла про виконані капітальні ремонти трьох корпусів (відділень алергології, гематології, гнойного відділеня, або корпусів №4, №5, №6) загальна вартість яких разом з виготовленням кошторисної документації коштувала 14,4 мільйони гривень. 
     
     
    Підрядною організацією були виконані роботи: з заміни системи опалення усіх корпусів з використанням поліпропіленових труб; заміна чавунних радіаторів з встановленням біметалевих радіаторів; заміна обладнання арматури індивідуальних теплових пунктів; заміна систем господарсько-питного протипожежного водопостачання; перепланування приміщень існуючих санвузлів 3-го поверху корпусу № 5 із встановленням двох чаш Генуя, умивальників, душового піддону та біде; заміна внутрішньо будинкових мереж каналізації, стояків та випусків; часткова заміна зовнішніх віконних та дверних блоків з врахуванням вимог законодавства з енергозбереження.
     
    Відносно вікон, то Лариса Андрєєва зазначила, їх замінили близько 400.
     
     
     
     
    Світлана Барвінок