Кропивницький: Місцевий фотограф Ігор Філіпенко представив власну виставку “War”

  • 19 серп. 2022 15:00
  • 1325
    • Новина Кропивницький: Місцевий фотограф Ігор Філіпенко представив власну виставку “War” Ранкове місто. Кропивницький
     
    Сьогодні, 19 серпня, у Кропивницькому у Музеї мистецтв була презентована фотовиставка місцевого фотографа Ігоря Фліпенка під назвою “War”, що у перекладі означає "Війна". 
     
    Виставка була організована за ініціативи обласної спілки журналістів та за підтримки Музею мистецтв. Це вже сьома персональна виставка Ігоря Івановича, і хоча він любить робити знімки на позитивну тематику, та все ж реалії нашого суспільства спонукають автора на висвітлення надзвичайних історичних подій у нашій державі.
     
    Автор виставки на початку літа разом з колегами вирушили на межу Миколаївської та Кіровоградської областей, куди була стягнута підбита ворожа техніка з Київщини. Ігор Фліпенко зняв світлини та представив на виставці 16 своїх найкращих робіт.
     
    Техніка була знищена українськими військовими і зараз перебуває у непридатному стані. Деяка з них має надписи: "На Киев", "На Львов". Що цікаво: окупанти використали у власних цілях українські танки, що стояли на п’єдесталах у наших містах. 
     
     
    Фотовиставка покликана привернути увагу суспільства до сучасних реалій життя, адже мешканці Кіровоградщини, на щастя, не стикнулися упритул з військовмим подіями в Україні. 
     
    До присутніх звернулась заступниця директора музею Ганна Осіпова:
     
    - Виставка “War” відкривається в стінах нашого музею, фотопроєкт представляє весну 2022 року. На світлинах представлена техніка, яка наробила багато лиха нашій державі. І це закономірний кінець цієї зброї, що була націлена на нас.
     
    Автор фотовиставки Ігор Філіпенко зазначив: 
     
    - Ця техніка загарбників знищувала наші міста і села, вбивала наших дітей. Ці вертоліти та танки притягнули з Бучі, Ірпіня та Миколаїва. Не люблю фотографувати негатив, але зробив виключення для того, аби мешканці Кропивницького розуміли, що поруч з нами триває війна і кожен може працювати на нашу спільну Перемогу. 
     
    Олена Скочко