У Кропивницькому триває аукціон "Разом до Перемоги". Скільки коштів зібрали у перший день?

  • 19 серп. 2022 08:50
  • 795
    • Новина У Кропивницькому триває аукціон «Разом до Перемоги». Скільки коштів зібрали у перший день? Ранкове місто. Кропивницький
     
    Учора у Кропивницькому у Музеї мистецтв пройшов благодійний аукціон на підтримку Збройних сил України "Разом до Перемоги". Зазвичай такий аукціон проводять щорічно перед Великоднем і на ньому збираються кошти на придбання медичної апаратури, необхідної для рятування життя дітей. Та цьогоріч гроші з продажу картин та інших витворів мистецтва підуть на підтримку української армії, на придбання необхідної апаратури.
     
    Усього на аукціон було виставлено 68 лотів, серед яких не лише роботи відомих художників, а і марки з російським кораблем, і малюнки дітей-волонтерів, і підзорна труба, і вишивка стрічками, і ляльки, і пістоль, і сувенірна рукавичка з підписом боксера Олександра Усика. 
     
     
    З вітальним словом до гостей закладу звернулась директорка музею Тетяна Ткаченко:
     
    - Сьогодні під час аукціону збиратимемо кошти для тих, хто тримає небо над нашою Степовою Елладою. Будемо намагатися допомогти нашим військовим, які безпосередьо захищають наше життя і спокій.
     
    Великий інтерес викликала картина-розмальовка Матвія Розінка, яка представляє вівчарку у образі рятувальника. Роботу юного волонтера за 3 500 придбав начальник Головного управління ДСНС Віталій Миронюк, який пообіцяв передати її до музею пожежників.
     
     
    Швидко знайшла власника і розмальовка волонтерки Варвари Хлевицької, яка зобразила заквітчаний тризуб. Роботу придбали за три тисячі гривень.
     
     
    Картину кропивницького художника Анатолія Кімнатного під назвою "Небо над Україною", не вагаючись, придбали за чотири тисячі. Образ мирного неба та синьо-жовтий прапор сьогодні так важливі для кожного українця.
     
     
    Художник Віктор Задворний, який зараз перебуває на фронті, передав на аукціон власну картину "Лісовий струмок", яка була продана за 5 тисяч гривень.
     
    Цікавим виявився лот № 9: агентство "Антураж" надрукувало на 3D принтері сувенірне панно "Москва DONE" - аналог марки з російським кораблем. Ця робота "пішла" за тисячу гривень.
     
    Подружня пара, яка переїхала до нашого міста з Харкова, Інна Івченко та Юрій Богмат, передали для благодійного аукціону декоративну таріль "Пара". Таріль виготовлена з липи, а зображена на ній традиційна закохана пара українців.
     
    Тривалі баталії викликав лот № 21 - сувенірна боксерська рукавичка з підписом спортсмена Олексанра Усика, яку передав для аукціону голова облради Сергій Шульга. Цю жовто-гарячу рукавичку придбав за 20 тисяч Віталій Миронюк.
     
     
    Незвичайним лотом виступив золотистого кольору "Пістоль", виготовлений вручну з металу. Його за три тисячі гривень купив Тігран Хачатрян.
     
     
    Власну роботу надав для аукціону і місцевий художник Андрій Надєждін. Вона має назву "Народився журавель", полотно, олія. Картина в голубих ніжних тонах, яка захоплює і водночас заспокоює, піднімає вас в небеса разом з журавлем, - швидко знайшла свого нового власника.
     
    Картину живописця і графіка, Заслуженого художника України, нашого земляка Фелікса Полонського "Взимку", полотно, олія, купив Сергій Компанієць.
     
    І як уявити Україну без соняшників? Вишиті стрічками жовто-гарячі квіти на чорному тлі Майі Поліщук пішли з молотка за 600 гривень.
     
    Сувенірне панно "Українська мрія" - 3D копію марки з легендарним українським літаком - придбали за тисячу, яка теж піде на підтримку ЗСУ. А Мрію ми відбудуємо))
     
     
    Нестандартну роботу, виконану молодим художником Андрієм Плиндіним у авторській техніці, купили за три тисячі гривень. Полотно несе в собі символи української держави, портрети Пророка нації та незламної Лесі Українки.
     
     
    Полотно Володимира Кир’янова "Без назви" придбав Тігран Хачатрян, який одразу передав його до фонду Музею мистецтв. Картина несе в собі багато символіки, яку важко одразу збагнути.
     
    Картина Олександра Демиденка "Церква Різдва Пресвятої Богородиці. с. Ворохта" викликає захоплення, тому не дивно, що швидко була продана з аукціону.
     
     
    Роботу Людмили Кривенко у техніці печворк "Крокуси" викупили за круглу суму. 
     
     
    Нестандартний лот у вигляді підзорної труби, яку надав для аукціону Тігран Хачатрян, викликала інтерес у гостей, та поки що лишилась без нового господаря. 
     
    Під час аукціону у залі було зібрано 134 800 гривень на потреби української армії, ці кошти підуть на придбання генераторів.  А витвори мистецтва, які не продалися відразу у перший день аукціону, ще можуть бути придбані усіма охочими. Лоти виставлятимуться на сторінці Музею мистецтв у ФБ.
     
    Тож благодійний аукціон  "Разом до Перемоги" триває.