Кропивницький: Етнографічна лабораторія «Баба Єлька» презентувала календар

  • 11 лют. 2022 14:07
  • 730
    • Новина Кропивницький: Етнографічна лабораторія «Баба Єлька» презентувала календар Ранкове місто. Кропивницький
     
    У Музеї мистецтв етнографічна лабораторія «Баба Єлька» презентувала календар на 2022 рік зі світлинами з фольклорних експедицій Кіровоградщиною в обласному Музеї мистецтв учораі, 10 лютого.
     
    - Кожен захід дівчат із «Баби Єльки» привертає увагу широкої аудиторії. Для нас це дуже важлива ініціатива, бо популяризує наш край, нашу історію та культуру. Про традиції Кіровоградщини треба якомога більше розповідати, щоб ми цінували її по-справжньому. І обласна рада завжди готова підтримувати такі ініціативи. Тепер цей чудовий календар стане окрасою мого кабінету, - зазначив у вітальному слові заступник голови облради Дмитро Лінько.
     
    Календар містить 12 фотографій, і кожна розповідає про ту чи іншу експедицію.
    Автори світлин: Олександр Майоров, Майкл Ендрюс, Мирослава Липа та Альона Малашина.
     
     
    - На кожній зі сторінок зображена історія, яка спонукає поринути у спогади про пишні бабусині подушки, про дідові жорна, про риболовлю на світанку, про скриню і вишиті рушники. Серед світлин ви побачите і наших Атлантид - Настю Зеленько з Розумівки та Неонілу Мороль із Нечаївки, а ще - традиційних музик Григорія Нечипоренка та Анатолія Форманчука з Копенкуватого, - додала координаторка проєкту «Баба Єлька» Інна Тільнова.
     
    Дизайнер календаря – Наталія Андріянова.
    Надрукований він коштом обласного бюджету.
     
    Нагадаємо, у грудні 2021 року «Баба Єлька» презентувала книгу «Смачна Кропивниччина», яка містить більше 200 локальних кулінарних рецептів ХХ століття, що зібрали під час фольклорно-етнографічних експедицій.