У Кропивницькому клуб народних ремесел "Ниточка" представив виставку

  • 9 лют. 2022 11:04
  • 896
    • Новина У Кропивницькому клуб народних ремесел «Ниточка» представив виставку Ранкове місто. Кропивницький
     
    У Кропивницькому добре відома діяльність клубу народних ремесел "Ниточка", керівником та натхненницею якого є вишивальниця Наталя Ніжнікова. Досить сказати, що роботи ентузіастів – а це картини, вишивки бісером, різнокольоровими стрічками, болгарським хрестиком, ляльки, різні види плетіння з лляного шпагату - знайшли позитивні відгуки на численних виставках в багатьох містах України і за кордоном. 
     
    На рахунку "Ниточки" десятки спільних та персональних виставок. Відкриття останньої – "Ювілей краси і натхнення" – відбулося днями в ОУНБ імені Чижевського з нагоди 15-річного ювілею клубу.
     
    У виставці взяли участь 15 майстрів, що символічно співпало з датою. Вишиті нитками, бісером, стрічкою картини, рушники та декоративні подушки представили майстрині Наталія Ніжнікова, Зінаїда Андреяшевська, Людмила Соколова, Алла Соловйова, Тетяна Ковальова, Олена Новікова, Тетяна Коваленко та Ольга Манойленко.
     
     
    Колекцію різноманітних мініатюрних виробів у техніці декорування шпагатом (ляльки, декоративні прикраси, сюжетні композиції, казкові герої, сувенірна продукція) презентувала Людмила Люненко, а живописні роботи – художник-аматор Ростислав Климишин. Свій дебют в клубі – ляльки в панчішній техніці - пропонує до перегляду Наталя Цирфіна.
     
    Кожен автор із захопленням розповідав про своє уподобання, разом поринали у спогади, читали вірші. Зінаїда Андреяшевська, майстер в написанні віршів, декламуванні і у вишиванні їх на полотні, присвятила рідній "Ниточці" гарні ліричні слова.
     
    Народні умільці, прагнучи до якнайповнішого розкриття своїх власних талантів, уподобань та мрій, одночасно дбають про неперервність традицій народних ремесел краю, прагнуть зберігати скарби минулих поколінь задля прийдешніх. І в цьому сенсі, можна сказати, що "Нитока" єднає покоління своїми веселковими фарбами та працьовитими руками.
     
    Виставка експонуватиметься протягом лютого у відділі краєзнавства ОУНБ імені Дмитра Чижевського.