Держпродспоживслужба виявила фальсифіковане масло, яке постачалось до навчальних закладів на Кіровоградщині

  • 11 січ. 2022 16:08
  • 706
    • Новина Держпродспоживслужба виявила фальсифіковане масло, яке постачалось до навчальних закладів на Кіровоградщині Ранкове місто. Кропивницький
     
    На 65 тис. грн оштрафували двох постачальників харчових продуктів, що виявилися фальсифікованими.
     
    За порушення вимог чинного законодавства у сфері безпечності харчових продуктів до адміністративної відповідальності з застосуванням штрафних санкцій притягнули двох суб’єктів господарювання. Такі рішення були прийняті Держпродспоживслужбою Кіровоградщини за результатами позапланових перевірок підприємців після встановлення факту фальсифікації молочної продукції, що постачалася в навчальні заклади Кропивницького району та м.Мала Виска.
     
    Мова йде про сир кисломолочний фасований 9% жиру виробництва ТОВ Валківський молочний завод, Харківська обл. та сир твердий "Український" 50% жиру виробництва ТОВ ІВА МІЛК, Івано-Франківська обл. Про результати лабораторних досліджень, що показали фальсифікацію продукції, Головне управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області раніше повідомляло.
     
    Для встановлення ланцюгу постачання та походження зазначеної продукції фахівці Держпродспоживслужби області обстежили постачальників та встановили на потужностях порушення. Зокрема, суб’єкти господарювання не надали супровідних документів, що засвідчують походження продукції, яку постачали в заклади освіти. В межах повноважень до порушників застосували штрафні санкції на загальну суму 65 000 грн.
    До того ж для вжиття заходів реагування щодо виробників продукції було поінформовано Головні управління Держпродспоживслужби в Харківській та Івано-Франківській областях, де розташовані потужності виробництва, зазначені на маркуванні продуктів. Контроль за якістю та безпечністю харчової продукції, що використовується для організації харчування дітей в навчальних закладах, продовжується.
     
    Інформує пресслужба Головного управління Держпродспоживслужби
    в Кіровоградській області