Кропивницький: Екоактивістка Надія Паливода оголосила голодування

  • 25 жовт. 2021 09:59
  • 32586
    • Новина Кропивницький: Екоактивістка Надія Паливода оголосила голодування Ранкове місто. Кропивницький
     
    Голова ГО "Озеленення Кропивницький" Надія Паливода стала на захист Центрального скверу, оголосивши безстрокове голодування. Про це вона пише на своїй сторінці у ФБ. 
     
    Зараз екоактивістка стоїть під стінами Кропивницької міської ради і потребує підтримки суспільства. 
     
    "Шановні друзі, колеги.
    Хочу повідомити вам, що відсьогодні, з 25 жовтня, я оголошую безстрокове голодування проти знищення Центрального скверу заради будівництва на його місці Макдональдса.
     
     
    Мої вимоги:
    1) перенести будівництво макдональдса в інше місце;
    2) розірвати неправомочний договір оренди Центрального скверу і повернути сквер у власність міста;
    3) прибрати в ньому і провести звичайну реконструкцію із заміною плитки, встановленням лавочок і освітлення і збереженням всіх здорових дерев.
     
    Я змушена вдатися до такого крайнього заходу, як голодування, бо більше не знаю, що робити: останню зелену зону в центрі міста знищують в усіх на очах.
    При цьому людей безсовісно і підло дурять: показують їм красиві картинки, а представники міської ради відверто брешуть: виходять на брифінг і заявляють, що в сквері спиляють "всього 10 сухих дерев", а макдональдс займе 600 кв.метрів площі.
     
    Насправді спиляють 10 дерев в лівій частині (з боку міськради), а в правій частині з боку Преображенської спиляють ВСІ дерева - ще 30 чи 40 дерев. 
     
    Сама будівля може й займе 600 кв.м, але ще ж підсобне приміщення, дорога макдрайву в дві смуги, підїзди для фур і сміттєвозів - все це займе мінімум 2000 кв.метрів - і про це казав особисто Райкович, коли ми ходили до нього на прийом.
     
    Тобто 1400 кв.метрів скверу в нас тупо крадуть - це рейдерське захоплення за повного сприяння міського голови.
    З таким мером, який дбає тільки про "інвестиції", жити в Кропивницькому стало некомфортно, сюди не хочеться повертатися, тут страшно - в самому центрі знищують останній сквер, який стояв тут споконвіку, і ти вже знаєш, який сквер спиляють наступним. 
     
    Місто без зелених зон перетворюється на монстра, який своїми безликими вулицями з тісно заставленими магазинами і кіосками витягує з тебе всі сили. На таких вулицях погано і незатишно. Звідси хочеться тікати.
     
     
    Але це моє місто. Я хочу тут жити. Я буду стояти тут, під міською радою, скільки зможу.
    Щоб ці чиновники, які мали би захищати наші інтереси, побачили, до чого вони довели жителів міста - що вони змушені голодувати, щоб захистити останні зелені зони.
    Щоб ці міські керманичі, виходячи з міськради пожрать у дорогих ресторанах, бачили доведених до відчаю людей, у яких вони вкрали сквер, вкрали дерева і кисень, вкрали можливість нормально жити в цьому місті - і щоб їм теж ставало незатишно і некомфортно.
     
    Я не наївна, я знаю, що нічого не зміню і це кодло шакалів не перетвориться на людей. 
    Але мені так легше. Я буду знати, що зробила все, що могла.
    Моя вага станом на ранок 25 жовтня: 48 кг. У подальшому погіршенні мого самопочуття прошу звинувачувати особисто мера Андрій Райкович.
    Буду вдячна за вашу підтримку: ви можете допомогти репостом, а також прийти до мене під міську раду і підтримати морально. Їжу не приносити. А чай можна)
     
    Нагадаємо, що міська влада хоче передати Центральний сквер в оренду Макдональдсу. Екоактивісти Кропивницького стали на захист скверу, адже для будівництва ресторану потрібно спиляти усі дерева, а свідомі містяни проти знищення зелених насаджень, які дають кисень громадянам" - йдеться у повідомленні.