Кропивницький: Для вагончика "Ятрань" завжди знайдеться місце під сонцем

  • 20 жовт. 2021 15:22
  • 3528
    • Новина Кропивницький: Для вагончика «Ятрань» завжди знайдеться місце під сонцем Ранкове місто. Кропивницький
     
    Мешканці Кропивницького вже побачили, що усепереч законодавству, навколо Центрального скверу будівельники встановили паркан зеленого кольору. Хоча наразі триває суд щодо визнання недійсним договору оренди, який завдає шкоди немайновим правам фізичної особи, будівельники мають намір проводити свої роботи.
     
    Вже перекритий вхід з боку зупинки, а також з кута на перехресті В. Перспективної і Преображенської вулиць. Але залишився прохід до громадського туалету, магазину з квітами, вагончика з шаурмою та вагончика "Ятрань". Адже громадяни не можуть лишитись без ковбасних виробів, а от без чистого повітря і дерев - можуть.
     
    Як повідомив під час брифінгу сьогодні, 20 жовтня, начальник управління земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища Роман Лунгол, наразі тривають підготовчі роботи для подальшої реконструкції Центрального скверу. Підвальні приміщення будуть засипані спеціальною сумішшю. Дерева не видалятимуть - виконається лише санітарна обрізка. Йде мова не про спилювання дерев, а про підвищення рівня освітлення скверу. 
     
    - Центральний сквер зачинили на реконструкцію. Наразі тривають роботи з ліквідації підвалів. ТОВ "Будстандарт" та спеціальна комісія провели обстеження та зробили висновок, що підвали, що розташовані під сквером, є аварійними. Стелю руйнують коріння дерев. В першу чергу потрібно зробити сквер безпечним. Під час перемовин з інвестором міська рада поставила чітку вимогу: максимально зберегти зелені насадження. На території росте 102 дерева, десять з них комісія визнала сухостоєм, які потребують видалення.
    Територія, яка залишиться вільною біля Макдональдса, буде охайною і затишною, з доріжками, ліхтариками і фонтанами. 
     
    На запитання правозахисниці Олени Резніченко про те, який статус має це ділянка: рекреаційного призначення чи земля житлової та громадської забудови, т.в.о. начальника управління містобудування та архітектури Ірина Мартинова відповіла, що відповідно до містобудівельної докуметації, вона являється зоною активного відпочинку, на якій можуть бути розміщені кав’ярні та заклади харчування.
     
     
    17 жовтня у Центральному сквері Кропивницького збирались екоактивісти для осінньої і, ймовірно, останньої фотосесії. Адже невдовзі старі дерева вирубають задля побудови ресторану Макдональдс. 
     
     
     
     
    Наразі завершився брифінг начальника управління земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища Романа Лунгола та т.в.о. начальника управління містобудування та архітектури Ірини Мартинової