Громада Кропивницького поклала квіти до підніжжя пам’ятника Кобзарю

  • 9 бер. 2021 13:20
  • 778
    • Новина Громада Кропивницького поклала квіти до підніжжя пам’ятника Кобзарю Ранкове місто. Кропивницький
     
    Вже другий рік поспіль місцева громадськість відзначає день народження Кобзаря окремо від місцевої влади, адже офіційні заходи від влади не передбачають виступи простих громадян або декламування віршів місцевими патріотами.
     
    Сьогодні, 9 березня, кропивницькі свободівці, ГО "Спілка офіцерів України" та місцеві активісти зібралися біля пам’ятника Тарасу Шевченку, аби не просто покласти квіти до підніжжя, а і ще раз усвідомити для себе, яким чином кожен з нас може унаслідувати слово Кобзаря або як втілювати у життя його заповіт.
     
     
    Організатором заходу виступила Кропивницька міська організація ВО "Свобода", отже першим взяв слово голова осередку Сергій Капітонов, який закликав присутніх ще раз перечитати поезію Шевченка, адже кожен українець у зрілому віці по-іншому сприймає слово Кобзаря.
     
     
    Наступним взяв слово голова Фортечної районної у м.Кропивницькому організації ВО "Свобода" Ігор Якименко:
     
    - Малий Тарас виріс серед інших дітей, які так само, як і він, пасли ягнят за селом. Але ж цьому хлопчику вдалося вирізнитися серед інших, пробитися у житті і пройти свій власний, значимий для Вкраїни шлях. Тарас Григорович залишився вірним протягом свого життя своїм ідеалам і прагненням.
    На сьогодні ми вже не пам’ятаємо, які партії балотувалися до Верховної Ради на початку незалежності України у 90-х роках, та Всеукраїнське об’єднання "Свобода" у цьому році відзначає 30-річчя. Не зраджуючи своїм ідеям і принципам, протягом тридцяти років націоналісти поширюють серед українського суспільства національну ідею та втілюють у життя свою Програму захисту українців.
     
     
    Виступив перед присутніми і координатор у Рух Опору Капітуляції - Кропивницький Дмитро Сінченко.
     
    Кожен охочий під час мітингу міг розповісти присутнім, що особисто для нього означає Шевченко, або продекламувати улюбленого вірша. На завершення мітингу патріоти традиційно виконали Славень України.
     
    Олена Скочко