Кіровоградщина: Теплопостачальні підприємства можуть газ брати у борг

  • 11 лют. 2021 16:01
  • 603
    • Новина Кіровоградщина: Теплопостачальні підприємства можуть газ брати у борг Ранкове місто. Кропивницький
     
    Теплопостачальні підприємства Кіровоградщини мають можливість отримати відстрочку оплати спожитого природного газу. 
     
    Меморандум що був украдений між Асоціацією міст України та Урядом України передбачено особливості розрахунків підприємств теплопостачання з НАК «Нафтогаз України» за спожитий протягом січня-квітня 2021 року природний газ, - повідомляється на сайті Асоціації міст України. 
     
    Відстрочка платежу до 30 вересня 2021 року відбуватиметься за зверненням підприємства теплопостачання та за умови надання ним підтверджуючих документів.
     
    За таких обставин, Асоціація міст України наполегливо рекомендує підприємствам теплопостачання підписувати додаткові угоди з протоколами розбіжностей. У протоколі розбіжностей необхідно передбачити надання відстрочки оплати різниці вартості природного газу (яка передбачена у підписаному НАК «Нафтогаз України» Меморандумі). Окрім того, до протоколу розбіжностей необхідно додати підтверджувальні документи, які свідчать про обґрунтованість надання такої відстрочки (наявність різниці між передбаченою в тарифі вартістю газу (якщо вона не менше 6,99 гривень за кубічний метр) та вартістю газу, встановленою НАК «Нафтогаз України»). У листі, яким буде направлений протокол розбіжностей потрібно, обов’язково зазначити про необхідність застосування такої відстрочки оплати.
     
    Асоціація міст України