Комуніста з Кропивницького звинувачують у роботі на ФСБ країни-агресора (ВІДЕО)

  • 22 січ. 2021 12:10
  • 2916
    • Новина Комуніста з Кропивницького звинувачують у роботі на ФСБ країни-агресора (ВІДЕО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    На Кіровоградщині викрили агента ФСБ РФ, який збирав дані про військовослужбовців.    
       
    За процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури слідчі СВ УСБУ в області повідомили про підозру мешканцю Кропивницького за фактом державної зради (ч. 1 ст. 111 КК України).
     
    За даними слідства, мешканець Кропивницького надав згоду представникам Федеральної служби безпеки Російської Федерації щодо співпраці на  негласній основі з метою проведення підривної діяльності проти України. За завданням спецслужби країни-агресора збирав та передавав інформацію про військовослужбовців одного з підрозділів сил спеціальних операцій ЗС України, а також представників місцевих органів влади.
     
    Оперативники спецслужби встановили, що агент, який також є керівником осередку забороненої комуністичної партії, залучив до протиправної діяльності близьку родичку та ще одного мешканця Кропивницького.
     
    В ході санкціонованих обшуків за місцем проживання підозрюваного вилучили засоби телекомунікаційного зв’язку та особисті записи з доказами злочинної діяльності.
     
    Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.
     
    Триває слідство. Досудове розслідування здійснюють слідчі слідчого відділу УСБ в Кіровоградській області.
     
     
    Хочеться додати, що заборонені комуністи під виглядом громадської організації, використовуючи червоні прапори без надписів, неодноразово проводили мітинги під міською радою і навіть відзначали річницю Жовтневої революції. Офіс комуністів розташований у центрі міста по вулиці Тарковського.
     
    До цієї організації не раз приїздив і головний комуніст України Петро Симоненко, у народі прозваний "Сімонєнін". Наприклад, у квітні 2018 року Кропивницька міська організація ВО "Свобода" стала на заваді приїзду комуніста до Кропивницького.
     
    Виявляється, не зважаючи на заборону комуністичної партіїї в Україні, комуністи продовжують працювати підпільно.
     
     
    ДОВІДКА
    16 грудня 2015 року Окружний адміністративний суд Києва завершив розгляд справи за позовом Міністерства юстиції до КПУ про заборону її діяльності. Суд задовольнив позов Міністерства юстиції у повному обсязі, заборонивши діяльність Комуністичної партії України.
     
     
    Примітка, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.