У галереї Єлисаветград підводять підсумки дитячого конкурсу "Щаслива родина – квітуча Україна" (ФОТО)

  • 30 лист. 2020 16:10
  • 2415
    • Новина У галереї Єлисаветград підводять підсумки дитячого конкурсу «Щаслива родина – квітуча Україна» (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    Протягом шести років у кропивницькій галереї «Єлисаветград» (керівник – Микола Цуканов) проводять Всеукраїнський конкурс  дитячого  малюнку “Щаслива дитина – квітуча Україна”, який збирає роботи молодих обдарувань з різних куточків України. 
     
    Організатором цього конкурсу є голова благодійного фонду “Щаслива дитина – квітуча Україна” та член національної спілки  художників  України – Микола Цуканов. Він є щирим фанатом своєї справи та небайдужою людиною, яка вболіває за творчий розвиток нашого міста.
     
    За цей час було проведено багато виставок у 16-ти країнах світу, а також у Кувейті та Франції. У минулому році в ньому взяли участь 3500 дітей з усієї України. 496 дітей отримали призи. 
     
     
    Головна мета цього конкурсу – зробити світ краще, адже діти – наше майбутнє. Кожна дитина, яка бере участь у цьому конкурсі отримує диплом учасника та календар, а призами нагороджують меценати.
     
    Для участі у цьому конкурсі було потрібно купити декілька календарів.  При цьому  гроші потрібно було направляти на рахунок фонду “Щаслива дитина – квітуча Україна”. Меценатами цього чудового конкурсу були художники, творчі музичні та  художні колективи, а також небайдужі до розвитку дитячої творчості люди. Вони передавали у якості призу одну зі своїх робіт, а також передавали для нагородження куплений ними приз (це можуть бути фарби, олівці, альбоми, матеріали для творчості та книги). Також вони перерахувували  будь-яку суму на рахунок Благодійного фонду “Щаслива дитина – квітуча Україна”: 4246 0010 0053 0851 з обов’язковою поміткою у графі «призначення платежу» «Благодійний внесок». 
     
     
    Цього року у Всеукраїнському конкурсі “Щаслива дитина – квітуча Україна” взяли участь діти з різних куточків України. Загальна кількість робіт перевищує 4000 малюнків. Зокрема,  на конкурс надіслали: роботи  з Кропивницького, Харкова, Рівного, Одеси та  Ізмаїла (Одеська область), Ужгорода (Закарпатська область), міста Мирноград (Донецька область), Уланова (Вінницька область), Хмільників (Вінницька область), міста Звенигородка (Черкаської області), Тятіва (Закарпатська область), села Джурів (Івано-Франківська область), села Токарі (Сумська область), села Софіївки (Дніпропетровської області) та інших населених пунктів. Прийом робіт тривав до 19 листопада.
     
    Також у цьому році планується нагородити 200 учасників. Переможці будуть відомі після десятого грудня. Тоді ж і буде підведення підсумків цього конкурсу.  Усі учасники отримають дипломи учасників та календарі, а викладачі, які навчали дітей, отримають  подяку за участь у цьому конкурсі.
     
    У цьому році галерея «Єлисаветград» веде перемовини з Грузією та Норвегією щодо виставок дитячих малюнків у цих містах, проте через пандемію невідомо, чи будуть вони вдалими.
     
    Тож, побажаємо  Миколі Цуканову  успіхів у реалізації усіх  творчих планів  та задумів. Долучаймося до благодійності  заради  добробуту наших дітей та їхнього майбутнього!
     
    Світлана Ніколаєвська