На кропивницьких ативістів склали адмінпротокол за участь у акції у День Гідності і Свободи

  • 24 лист. 2020 09:32
  • 1077
    • Новина На кропивницьких ативістів склали адмінпротокол за участь у акції у День Гідності і Свободи Ранкове місто. Кропивницький
     
     
    До координатора Кропивницького РОК завітала поліція через організацію акції на 21 листопада.
     
    Минулого тижня в Русі Опору Капітуляції отримали інформацію про заплановані обшуки і затримання активістів РОК. Медійно піднявши хвилю і вживши заходи безпеки організації вдалося провести автомарш "Майдан-Феофанія" без кадрових втрат. Однак наміри влади отримали цілком реальне втілення в Кропивницькому.
     
    Так, до координатора РОК Кропивницького Дмитра Сінченка сьогодні додому прийшли працівники поліції й склали протокол за організацію акції до 7-ї річниці Революції Гідності, спрямованої проти злочинних дій влади.
     
    В протоколі вказано, що Дмитро нібито порушив постанову Кабміну, яка регламентує кількість учасників мирних зібрань.
     
    - Починаючи з 2004-го року Кропивницький був містом найповнішої в Україні свободи мирних зібрань. Єдиним виключенням стали події Революції Гідності, коли громадянам спробували заборонити збиратися на центральній площі, проте навіть тоді порівняно з іншими регіонами у нас все було досить мирно та спокійно. До сьогоднішнього дня.
     
    Кропивницький виявився єдиним містом в Україні, де за акцію до Дня Гідності та Свободи влада вирішила притягнути до відповідальності організаторів за нібито порушення урядової постанови про карантин.
     
    Сьогодні до мене в гості завітала поліція і склала адмінпротокол. Я не визнаю за собою жодного порушення закону і переконаний, що легко доведу це в суді. Проте ця подія свідчить, що влада все активніше переходить до репресивних дій. Як і сім років тому, репресії поглиблюватимуться з кожною нашою акцією. Але ми не здамося, ми виженемо зе-владу капітулянтів-корупціонерів і притягнемо до відповідальності зе-зрадників та їх прислужників, - прокоментував подію координатор РОК Дмитро Сінченко.
     
    Цей спосіб залякати протестний рух і створити йому перепони є незаконним, як протоколи та постанови КМУ, що суперечать Конституції та Законам України.
     
    Наше право на протест гарантоване нам державою і закріплене в Конституції. Режим під патронатом Зеленського піде на смітник політики і він особисто понесе політичну та кримінальну відповідальність.
     
    Прес-служба РОК-Кропивницький