Кропивницький: Як відзначили активісти День Гідності та Свободи

  • 23 лист. 2020 13:35
  • 870
    • Новина Кропивницький: Як відзначили активісти День Гідності та Свободи Ранкове місто. Кропивницький
     
    Активісти РОК відзначили акцією протесту День Гідності та Свободи у Кропивницькому.
     
    21 листопада Рух Опору Капітуляції, разом з активістами Революції Гідності та Помаранчевої революції, членами партії ВО "Свобода", предсавниками ГО "Бойове братерство", національно-патріотичними і проєвропейськими силами Кропивниччини відзначили День Гідності та Свободи акцією протесту проти дій влади та висунули їй ряд вимог на площі Героїв Майдану.
     
    Подібні заходи пройшли по всій Україні, зокрема у Києві, Харкові, Одесі, Львові, Богуславі, Стрию, Рівному, Луцьку та інших. Люди організувалися вже не для пламенистих гасел, розмов чи сліз. Майдани завжди відбувалися для того, щоб захистити національні та громадянські права українців та протидіяти спробам реваншу і капітуляції чинної влади. Учасники акції заявили про готовність закатати негідників при владі в асфальт і мобілізуватися.
     
    - Як і в 2013, нинішня влада під патронатом некомпетентного Зеленського розвертає нас від Європи. Але, як і в 2013-у р., українське суспільство дасть відсіч і стане на захист інтересів держави! Зеленський не втече від відповідальності. Його знайдуть: якщо треба, то в лікарні, якщо треба, то в офісі, якщо треба - то на державній дачі. Те саме стосується і тих, хто виконує його злочинні накази. Ми почали процес очищення влади. Приєднуйтесь! - зазначив координатор Руху Опору Капітуляції Кропивницького Дмитро Сінченко.
     
    Учасники заходу вимагають від влади негайно:
     
    Повернути повноваження Національному агентству з питань запобігання корупції та Національному антикорупційному бюро України.
     
    Ліквідувати Окружний адміністративний суд міста Києва та завершити судову реформу.
     
    Реформувати Службу Безпеки України.
     
    Відкликати президентський законопроект щодо перезапуску Конституційного Суду України та внести до Верховної Ради України проект, яким передбачено прозорий механізм формування складу КСУ.
     
    Відкликати законопроект “Про народовладдя - через всеукраїнський референдум”.
     
    Покарати організаторів президентського “опитування”, яке створило неправомірну політичну перевагу під час виборів для партії влади.
     
    Припинити політично вмотивовані кримінальні переслідування. Негайно звільнити з-під варти Андрія Антоненка.
     
    Відкликати “План дій” української делегації в Тристоронній контактній групі та відмовитися від обговорення 31 березня, як дати проведення виборів на окупованих територіях. Заборонити відведення українських військ вздовж лінії розмежування.
     
    Прийняти законопроекти про деокупаційні заходи та боротьбу з колаборантами.
     
    Відставку повного складу Кабінету Міністрів України та звільнення Андрія Єрмака, Руслана Демченка, Леоніда Кравчука, Олега Татарова, а також керівників всіх правоохоронних органів, причетних до репресій.
     
    Розпочати кримінальне розслідування незаконного перерозподілу та корупційного використання коштів антиковідного фонду.
     
    Припинити знищення малого та середнього бізнесу та позбавити олігархів монопольного впливу на українську економіку.
     
     
    У зв’язку з пандемією коронавірусу, учасники були в масках, витримували дистанцію між собою та дотримувались інших санітарно-гігієнічних норм.
     
    Прес-служба РОК-Кропивницький