У 2020-му місцеві бюджети Кіровоградщини отримали більше податків, ніж торік

  • 11 лист. 2020 13:56
  • 741
    • Новина У 2020-му місцеві бюджети Кіровоградщини отримали більше податків, ніж торік Ранкове місто. Кропивницький

    За 10 місяців 2020-го доходи місцевих бюджетів області зросли на 4%, порівняно з відповідним періодом минулого року.

    Про це повідомила заступниця директора департаменту фінансів Кіровоградської ОДА Анжела Анісімова.

    Надходження податків і зборів до місцевих бюджетів Кіровоградщини склали 5 млрд. 416 млн. грн, що складає 102,2 % до запланованого.

    - Надходження податку на доходи фізичних осіб склали 3 млрд.118 млн. грн, це 98,6% до планових показників; надходження плати за землю – 774,5 млн. грн, або 105,1% до запланованого та єдиний податок становить 686,1 млн. грн, що склав 109,8% до планових показників, – уточнила посадовиця.

    Анжела Анісімова додала, що наразі обласний бюджет за доходами виконано на 98,8%.

    - Порівняно з минулим роком доходи обласного бюджету збільшились на 5,2%. Згідно з прогнозами, більшість наших бюджетів за доходами будуть виконані. Втім, на стан надходжень вплинула коронакриза – це зокрема обмеження трудової діяльності громадян та звільнення на законодавчому рівні суб’єктів підприємницької діяльності від сплати податку на землю у березні цього року, – сказала заступниця директора департаменту фінансів.

    Читайте також: Якими будуть ціни на хліб на Кіровоградщині?

    Нагадаємо, основним джерелом надходження загального фонду місцевих бюджетів залишається податок на дохід фізичних осіб. Після адміністративних змін в області прямі взаємовідносини з державним бюджетом будуть мати 50 місцевих бюджетів області.