Заступниця голови ОДА рекомендує кропивничанам носити маски на вулиці

  • 5 лист. 2020 11:14
  • 3024
    • Новина Заступниця голови ОДА рекомендує кропивничанам носити маски на вулиці Ранкове місто. Кропивницький
     
    У Кропивницькому три лікарні переобладнають під ліжкомісця для хворих на COVID-19.  Про це повідомляє сайт Утренний город. 
     
    Учора, 4 листопада, пройшов брифінг заступниці голови Кіровоградської ОДА Світлани Лобанової з приводу стану ліжкового фонду на Кіровоградщині:
     
    - В області планується збільшення ліжкового фонду для хворих на COVID-19. Поки що працює ліжковий фонд першої хвилі - це п’ять лікарень, а також маємо ліжковий фонд другої хвили - це чотири районні лікарні. І сьогодні голова ОДА підписав розпорядження про введення до цього фонду ще двох районних лікарень. Тобто в області 11 лікарень прийматимуть хворих на коронавірус.
     
    У Кропивницькому у разі необхідності три лікарні перепрофілюють під ліжковий фонд для "ковідників" - це обласний шпиталь для ветеранів війни, Кропивницька районна лікарня та Спеціалізована медико-санітарна частина №19 (рудівська лікарня на вул. Салганні піски).
     
    На випадок великого напливу хворих на ковід керівництво області розглядає варіянт переобладнання двох спортивних зал для лікування інфікованих. 
     
    Заступниця голови ОДА Світлана Лобанова ще раз нагадала громадянам про необхідність одягання захисних масок, навіть на вулиці, дотримання дистанції і інших протиепідеміологічних норм.
     
    - Любіть і бережіть себе, дбайте про своє здоров’я, - підсумувала посадовиця.
     
    - Дві районні лікарні – Олександрійську і Новомиргородську додатково залучаємо до другої хвилі медзакладів, що борються з коронавірусом. Раніше департамент охорони здоров’я ОДА визначив резервними лікарнями другої хвилі Бобринецьку, Новоархангельську, Новоукраїнську і Долинську районні лікарні, - повідомляє голова Кіровоградської ОДА Андрій Назаренко.