Кропивницький: Стратегія Артема Стрижакова - «Місто перспектив для кожного»

  • 9 жовт. 2020 19:25
  • 2160
    • Новина Кропивницький: Стратегія Артема Стрижакова - «Місто перспектив для кожного» Ранкове місто. Кропивницький

    На стадіоні «Зірка» в обласному центрі «Перспектива міста» провела з'їзд-конференцію, під час якого її лідер Артем Стрижаковпрезентував свою Стратегію розвитку Кропивницького «Місто перспектив для кожного».

    Про це повідомляє «Утренний город».

    Стратегія Стрижакова складається з трьох конкретних блоків. 

    Перший блок стратегії – реконструкція міста для кожного, він передбачає розбудову міста від соціального житла, створення парків – до реконструкції головних візитівок міста– Набережної, площі Героїв Майдану , Ковалівський парк, Центральний сквер.  Також важливим пунктом цього блоку є благоустрій – від двору до мікрорайону. На думку Стрижакова, усі район міста повинні розвиватися рівноцінно, а двір кропивничан має бути продовженням квартир.

    Другий блок стратегії – комунальні служби для кожногоЦей блок передбачаємодернізацію системи опалення міста,першочергове встановлення автономок в об’єктах соціальної та бюджетної сфер. Важливо і надання дозволів усім містянам на встановлення індивідуального опалення. Малозабезпечені жителі міста – мають отримувати допомогу з міського бюджету на встановлення автономок.

     

    Також передбачено створення та зпровадження системи реагування на комунальні проблеми городян «Оперативний виклик». Кожен житель міста зможе скористатися системою як зателефонувавши на безкоштовну відкриту лінію, так і за допомогою додатку у смартфоні. Система працюватиме просто та ефективно - Викликав-приїхали-відремонтували».  

    Читайте також: Артем Стрижаков выступил с откровенною речью на стадионе «Зирка» (ФОТО)

    - Всі проблеми ми зібрали своїми руками і ногами – в прямому сенсі цього слова. Заходили в кожен двір і говорили з людьми. Крім того, ми об'їздили всю Україну, щоб взяти у кожного міста кращий досвід і привезти його сюди у Кропивницький.Ми відвідували європейські конференції та форуми, абиволодіти концепціями сучасного розвитку міста. І ми готові  зробити Кропивницький містом перспектив для кожного!– зазначив лідер «Перспективи міста» Артем Стрижаков.

    Третій блок стратегії – справедливий бюджет для кожного мікрорайону – передбачає запровадження системи антикорупційного контролю «Справедливе місто», завдяки якому розподіл громади йтиме рівномірно на усі мікрорайони, а не на одне велике будівництво. Система передбачає контроль відкритості тендерів та виконання робіт підрядниками, і чесну конкуренцію у наданні комунального майна та землі, і пріоритет у фінансуванні шкіл, дитячих садочків, закладів соціальної інфраструктури.   Важливим пунктом блоку є і ремонтування доріг та тротуарів за сучасними технологіями – з прозоро укладеними угодами, якісним ремонтом з гарантією 10 років.  Команда Стрижакова пропонує стелити якісну тротуарну плитку замість асфальтного покриття для дворів та тротуарів. Як свідчить досвід низки успішних та розвинутих міст –цей спосіб є більш економним, зручним та естетичним.

    Стратегія Стрижакова містить важливий пункт, присвячений екології Кропивницького -   «Від чистого Інгулу – до околиць без алергенів». Цевідновлення екосистеми головної водної артерії міста і приведення до ладу громадських пляжів, системний догляд за існуючими деревами і висадження 10000 нових. 

    Також  передбачаєтьсяреалізація вже створених та оприлюднених  програм Стрижакова: по боротьбі з алергенними рослинами, по гуманному регулюванню чисельності безпритульних тварин тощо.