Як відбулася еко-акція у Кропивницькому (ФОТОРЕПОРТАЖ)

  • 15 вер. 2020 19:15
  • 1539
    • Новина Як відбулася еко-акція у Кропивницькому (ФОТОРЕПОРТАЖ) Ранкове місто. Кропивницький

    Кропивничани, серед яких переважала молодь, зібралися в Центральному сквері Кропивницького для участі в екологічній акції «Чисто KROP».

    Про це повідомляє «Утренний город».

    Центральний сквер понад 10 років перебуває в оренді, проте, орендар господарює неефективно і не переймається станом орендованої землі та зелених насаджень.

    - Попередньо ми поговорили з підприємцями, які працюють у сквері, зранку вони всі по прибирали на своїх територіях. Сьогодні плануємо вивести опале листя, підмести, пофарбувати дошку оголошень та ряд інших заходів. Хотілося, аби цей сквер був для молоді. Це перший крок з метою повернення скверу у власність міста, - зазначила заступниця начальника управління молоді та спорту Катерина Черкасська.

    Юридичне управління міської ради вже готує відповідний судовий позов з метою розірвання договору з неефективним орендарем і повернення скверу громаді міста.

    До акції долучилися молодіжні та волонтерські організації, студентська спільнота Кропивницького. Також участь у фарбування дошки оголошень взяв міський голова обласного центру Андрій Райкович.

     

    Лавина прибирання прямує до Кропивницького і приєднатись може кожен

    Ірина Лягул