Лавина прибирання прямує до Кропивницького і приєднатись може кожен

  • 15 вер. 2020 14:21
  • 1065
    • Новина Лавина прибирання прямує до Кропивницького і приєднатись може кожен Ранкове місто. Кропивницький

    19 вересня о 10:00 Україна разом із мільйонами активістів зі 180 країн світу вийде на Всесвітній день прибирання «World Cleanup Day».

    Про це повідомляє "Утренний город". 

    В акції візьмуть участь усі, незалежно від віку та географії. Українці із міст та містечок, сіл та селищ об’єднаються заради досягнення спільної мети – порятунку планети від сміття.

    Центральна локація Всесвітнього дня прибирання у Кіровоградській області буде працювати з 13:00 до 15:30 18 вересня 2020 року в м. Кропивницький на Фортечних валах за підтримки управління молоді та спорту Кіровоградської обласної державної адміністрації.

    До еко руху продовжують долучатись кращі із кращих: Alyona Alyona, Джамала, Наталка Карпа, Jerry Heil, Willarmex(Артем Мєх), блогери Сабіна Мусіна, Топ Тім, Бічолла, ведучі Марія Мельник та Ілля Ярема.

    - Викидайте побутове сміття лише в смітники і не забувайте викидати сміття з життя і серця. З 15 вересня по 19вересня давайте приберемо для себе за тими, кому не пощастило з вихованням і про смітники вони не знають. А собі будемо візуалізувати, що так розчищаємо зайве з власного життя, - коментує Євгенія Ткаченко, обласний координатор Всеукраїнського молодіжного руху «Let’s do it Ukraine».

    Цього року акція відбудеться із дотриманням карантинних норм та правил техніки безпеки. Обов’язковою вимогою є наявність захисних масок, рукавичок та врахування соціальної дистанції. У зв'язку з цим, Всеукраїнський молодіжний рух «Let’s do it Ukraine» пропонує три форми участі:

    • Індивідуальні прибирання. Прибирання з друзями або родиною може стати оригінальною формою дозвілля. А для мотивації – перетворіть його на змагання. Обирайте забруднене місце й сміливо вирушайте вперед. Після прибирання важливо донести зібране до найближчого сміттєвого баку. За можливості – відсортувати зібране і здати в найближчий пункт прийому вторинної сировини. Збиратися в групи можна, але кількість учасників має бути обмежена, а площа – достатньо велика для дотримання соціальної дистанції. Закликаємо учасників робити фото на локаціях до і після прибирання та відмічати організаторів у соціальних мережах #побачивприбери #letsdoitukraine #worldcleanupday, щоб бути прикладом для інших. Результати своїх прибирань фіксуйте https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdrXenxjrwH5quh8EFpUVTW5cczml6aFGuWStklBpVr4WPdJg/viewform
    • Цифрове очищення. Нову форму прибирання можна реалізувати в будь-якому зручному місці та в будь-який час. Видалення зайвої інформації зі своїх гаджетів дозволить розвантажити центри баз даних, на підтримку яких витрачається величезна кількість енергії.
    • Картографування. Встановлюйте безкоштовний мобільний додаток «TrashOut» та відмічайте забруднені й очищені території.

    Приєднуйтесь! Деталі на сайті  www.letsdoitukraine.org та в соціальних мережах  https://www.facebook.com/letsdoitukraineeco, https://www.instagram.com/letsdoitukraine.

    Читайте також: У Центральному сквері триває екологічна акція (ВІДЕО, ФОТО)