У центрі Кропивницького відкривається «Музей виборчого трешу»

  • 28 серп. 2020 12:03
  • 758
    • Новина У центрі Кропивницького відкривається «Музей виборчого трешу» Ранкове місто. Кропивницький
     
    28 серпня о 13:00 у Кропивницькому за адресою площа Геpоїв Мaйдaну, 1 відкриють виставку експонатів із підкупу виборців, чорного піару та політичної реклами «Музей виборчого трешу». Виставка працюватиме протягом місяця. Відвідати її можна у будні з 9:00 до 17:00. Вхід – вільний. 
     
    UA: Суспільне мовлення  – інформаційний партнер проєкту.
     
    Серію з восьми таких виставок організовує Рух ЧЕСНО, а до наповнення кропивницької експозиції також долучились журналісти та всі охочі. Зареєструватись можна за посиланням.
     
    - Це вже шоста виставка в Україні й перша – у Кропивницькому, – каже Віта Думанська, координаторка Руху ЧЕСНО. – Ми хочемо показати виборцям концентроване виборче сміття: як їхні голоси намагалися отримати не за ідеї та програми, а за гречку, подарунки та шоу.
     
    - Робити свідомий вибір, аналізувати, розуміти ланцюжок «рішення – результат» – це те, що, на мою думку, є актуальним для нашого суспільства. Окрім самої виставки, де будуть, наприклад, продуктові набори, посуд і тонометри, на нашій локації будуть ще й просвітницькі лекції. Тому маю надію, що «музей» забезпечить певний рівень впливу на свідомість наших земляків, особливо напередодні чергових виборів, – зазначає продюсерка Кропивницької філії Суспільного Олена Кваша.
     
     
    Довідка:
     
    Рух ЧЕСНО – ініціатива з прозорості та підзвітності політиків, що виникла 2011 року. Сьогодні громадська організація «Рух ЧЕСНО» моніторить діяльність парламенту й місцевих рад, політичні фінанси та виборчий процес, а також втілює в життя освітні проєкти.
     
    Проєкт «Музей виборчого трешу» реалізує Рух ЧЕСНО разом із Суспільним за підтримки Програми МАТРА Посольства Королівства Нідерландів в Україні та Програми сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні.