"Пандемія: час можливостей": Медицина

  • 20 лип. 2020 00:10
  • 1078
    • Новина «Пандемія: час можливостей»: Медицина Ранкове місто. Кропивницький

    Оксана Макарук: Першу атаку у Кропивницькому витримали

     
    Питання об’ємне і філософське, тому що дійсно змінилося життя не лише кропивничан, а й усього світу, каже начальниця міського управління охорони здоров’я Оксана Макарук. Про виклики та рішення, які допомагають тримати удар пандемії, вона розповіла в ексклюзивному інтерв’ю нашій редакції
     

    Олександр Артюх: У Кропивницькому були лікарі, які самі йшли в епіцентр хвороби

     
    Перша міська лікарня на Фотречних валах у Кропивницькому стала госпітальною базою для пацієнтів з коронавірусом. Тут, починаючи з березня, цілодобово лікують хворих на COVID-19, розповідає головний лікар Олександр Артюх.
     
    Кропивничанка Олена Баранова за фахом лікар. Вона приймає пацієнтів у Центрі первинної медико-санітарної допомоги №1, багато років завідувала терапевтичним відділенням. Водночас читачі знають її як талановиту письменницю Елеонору Бєльську, авторку трьох книг, лауреата престижних літературних премії, члена Національної спілки письменників України. 
     

    Кропивницький: Народжені під час пандемії

     
    Кропивницький історик та громадський діяч Юрій Митрофаненко під час карантину став батьком. Він розповів про свої враження від перебування в Кіровоградському обласному перинатальному центрі.
     

    Кіровоградщина: Пандемія і онкохворі

     
    Пандемія зачепила й онкохворих пацієнтів Кіровоградщини, які після запровадження карантинних заходів стикнулися з проблемою: як дістатись до онкодиспансеру, коли не працює громадський транспорт?   З обговорення цієї теми ми розпочали спілкування з лікарем-онкологом обласного клінічного онкологічного центру Кіровоградської обласної ради Андрієм Гардашніковим.