Кропивницький: Рух Опору Капітуляції закликає перейменувати площу Дружби народів (ФОТО)

  • 28 черв. 2020 10:57
  • 4567
    • Новина Кропивницький: Рух Опору Капітуляції закликає перейменувати площу Дружби народів (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький

    Сьогодні, 28 червня, на площі Дружби народів відбувся мітинг до Дня Конституції за участі представників Руху Опору Капітуляції.Про це повідомляє журналістка "Утреннего города".

    У День Конституції України на мітинг зібралися небайдужі кропивничани, активісти, волонтери та патріоти держави. Їх мета - перейменування площі Дружби народів на честь волонтера та патріота України Романа Бойка, який був активним учасником Революції Гідності.

    А також члени Руху Опору Капітуляції звернулися до Міської ради міста Кропивницького, щоб демонтувати радянську зірку та встановити Тризуб, як доведення того, що Україна - самостійна держава.

    - Площа Дружби народів символізує єдність України з ворожою державою - Росією, яка напала на нас та захопила наші території. Ми закликаємо усіх кропивничан ініціювати перейменування площі на честь волонтера та активіста Романа Бойка, - зазначає член Руху Опору Капітуляції Дмитро Сінченко.

    Для довідки:

    Роман Бойко був засновником Дитячо-юнацького осередку "Січ", він же започаткував таборівку "Життя на деревах". Був активним учасником Революції Гідності у колишньому Кіровограді, а вже у перші роки збройного конфлікту на сході України служив при Кіровоградському обласному військоматі. Серед "січовиків" мав псевдо Чуб.

    У 2016 році заснував ТОВ "АКВАФАРМІНГ Кропивницький", і присвятив себе роботі в рибному господарстві.

    Трагічно загинув у 2019 році.

    Христина Ковалевська

    Читайте також: Кропивницькі спецпризначенці – найвлучніші.