Зеленський поставив крапку в кар’єрі голови ОДА Балоня, підозрюваного у системному хабарництві

  • 28 черв. 2020 08:43
  • 2664
    • Новина Зеленський поставив крапку в кар’єрі голови ОДА Балоня, підозрюваного у системному хабарництві Ранкове місто. Кропивницький

    Президент України Володимир Зеленський ухвалив рішення про відставку Андрія Балоня з посади голови Кіровоградської обласної державної адміністрації. Відповідний наказ з’явився на сайті Глави держави вчора, 27 червня, повідомляє «Утренний город».

    – Звільнити БАЛОНЯ Андрія Богдановича з посади голови Кіровоградської обласної державної адміністрації згідно з поданою ним заявою.

    Президент України В.ЗЕЛЕНСЬКИЙ

    27 червня 2020 року, - йдеться в документі.

    Нагадаємо, 25 червня 2020 року детективи НАБУ спільно з ГУ БКОЗ та УСБУ за процесуального керівництва САП викрили голову Кіровоградської облдержадміністрації та посадовця цієї ж ОДА в отриманні хабара за «кришування» чиновника на посаді.Як встановило слідство, чиновники у змові запропонували керівникові регіонального осередку одного з органів державної влади в області надати їм неправомірну вигоду в 1,8 млн грн в обмін на невчинення перешкод у його діяльності. За умовами «пропозиції», кошти мали передаватися траншами.

    Того ж дня у будинку в Кропивницькому, де мешкає Андрій Балонь, співробітники СБУ провели обшуки.

    Читайте також: Як діяла схема «кришування» чиновників Кіровоградщини за хабарі для Балоня.