Сумки, набиті грошима, чорна бухгалтерія: що детективи знайшли в будинку голови Кіровоградської ОДА (ФОТО)

  • 26 черв. 2020 07:12
  • 9607
    • Новина Сумки, набиті грошима, чорна бухгалтерія: що детективи знайшли в будинку голови Кіровоградської ОДА (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький

    25 червня 2020 року детективи #НАБУ спільно з ГУ БКОЗ та УСБУ в одній із областей за процесуального керівництва #САП викрили голову однієї з обласних держадміністрацій та посадовця цієї ж ОДА «на гарячому».Про це йдеться в повідомленні на фейсбук-сторінці НАБУ. Вочевидь, мова про голову Кіровоградської облдержадміністрації Андрія Балоня.  

    — Як встановило слідство, чиновники у змові запропонували керівникові регіонального осередку одного з органів державної влади в області надати їм неправомірну вигоду в 1,8 млн грн в обмін на невчинення перешкод у його діяльності, - йдеться в повідомленні. – За умовами «пропозиції», кошти мали передаватися траншами.

     

    Перший транш у 100 тис. грн посадовці ОДА отримали в червні 2020 року, що зафіксовано в матеріалах слідства. Під час передачі другого – у 250 тис. грн — їх викрито на гарячому.

    Голову ОДА та його пособника, посадовця цієї ж ОДА, затримано в порядку ст. 208 КПК України. Наразі правоохоронці проводять невідкладні слідчі дії, спрямовані на встановлення всіх обставин вчинення злочину.

     

    Деталі - згодом.

     

    Застереження. Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

    Нагадаємо, вчора, 25 червня, у будинку, де мешкає голова Кіровоградської облдержадміністрації Андрій Балонь, співробітники СБУ провели обшуки. 

    Того ж дня Уряд погодив відставку голови Кіровоградської ОДА.