Кіровоградщина: Одна заміна не дала «Олександрії» обіграти чемпіона України

  • 22 черв. 2020 10:21
  • 1018
    • Новина Кіровоградщина: Одна заміна не дала «Олександрії» обіграти чемпіона України Ранкове місто. Кропивницький
     
    У суботу в рамках 27 туру УПЛ зустрілися чинний чемпіон УПЛ донецький «Шахтар» та команда з Кіровоградщини «Олександрія».
    Для обох команд ця гра була принциповою. Для команди Шарана це була можливість відігратися за попередні розгромні поразки із загальним рахунком 10:2 у двох матчах. Для «Шахтаря» перемога у цьому матчі гарантувала їм чергове чемпіонство в УПЛ.
     
    Як і очікувалося, матч почався за повної ініціативи гірників, які прижали містян до власних воріт. Команда з Кіровоградщині ж прийняла тактику грати в контратаки. Таким чином вони навіть змогли розіграти кілька кутових. Але вже на 12 хвилині оборонна стратегія дала збій. Мораєс відкрився у зоні між центральними захисниками, отримав розрізний пас від Тайсона й виходив сам на сам з Біликом. Але його притримав Шендрік, за що арбітр Ігор Пасхал призначив доволі суперечливий пенальті, який вдало реалізував Тайсон, 1:0. 
     
    Вже за три хвилини господарі знову вразили ворота олександрійцій, проте гол скасували через офсайд. 
    Упродовж наступних двадцяти хвилин «Шахтар» повністю контролював гру й не давав «Олександрії» провести бодай одну перспективну атаку. 
     
    Лише під кінець першого тайму гірники поступилися полем команді з Кіровоградщини, яка провела кілька гарних комбінацій. На 39-й хвилині, Лучкевич отримав своєчасну передачу в штрафній й вийшов віч-на-віч з Пятовим. Він навіть зміг його обіграти, але в порожні ворота не дав пробити Степаненко. 
     
    По перерві містяни кардинально змінили темп гри й почала агресивно пресингувати суперника. Вже на 3 хвилині другої половини гри «Олександрія» отримала право на кутовий, який з навісу потужним ударом головою замкнув Банада, 1:1. Ще за дві хвилини «Олександрія» неочікувано для всіх вийшла вперед. Пятов помилився на виході й м’яч влучив у руку Матвієнка в 11-метровій зоні. Пенальті, яке призначив арбітр, вдало реалізував Третяков, 1-2. Після цього в діях «Шахтаря» почала виднітися паніка. Команда намагалася відігратися, але реалізувати моменти у них не виходило. 
     
    Проте в середині тайму тренер «Шахтаря» випустив на поле Тете, який вже за три хвилини зміг зрівняти рахунок у грі. Бразилець відкрився на краю штрафного й дочекавшись подачі з лівого флангу, пробив у дальній кут воріт, 2-2. 
     
    Після цього «Олександрія» сіла в «глуху» оборону, не даючи гірникам пробити їх ворота. Але на 75 хвилині Луіш Каштру зробив ще одну результативну, хоч і доволі ризиковану заміну. Замість захисника Сіпріано він випустив на поле Коноплянку. Євген за три хвилини отримав м’яч, який вдало навісив на дальню стійку, яку пробив Тете, оформивши дубль та зробивши рахунок остаточним, 3:2. 
     
    Команда з Кіровоградщини намагалася відігратися, але дійсно цікава атака у них вийшла тільки на 90+5-й хвилині. Шастал вийшов один на один із Пятовим, але підкат Хочалави в останню мить врятував "гірників" від пропущеного голу.
     
    Після цієї гри «Шахтар» неофіційно став чемпіоном УПЛ, адже розрив між першим та другим місцем за матчі, що лишилися, відіграти вже неможливо. «Олександрія» ж продовжує плекати надії на четвірку лідерів та вихід в єврокубки. Зараз вони займають п’яту сходину в УПЛ, маючи в запасі 43 очки. Найближчий суперник команди з Кіровоградщини - чернігівська «Десна», яка займає четверте місце в таблиці та має 49 очок. 
     
    - Вітаю Шахтар з чемпіонством. Радий першим привітати Каштру з дебютним чемпіонством в Україні. Хотілося б, щоб і не з останнім. Гра вийшла важкою для Шахтаря, адже ми серйозно налаштовувалися і готувалися. У нас немає такої майстерності, як у суперника, але ми це компенсуємо фізичними кондиціями. Проте  зараз і їх немає зі зрозумілих причин. Був упевнений, що нас не зламають. Знаю хлопців не перший рік, у них є характер, – сказав головний тренер «Олександрі Володимир Шаран в ефірі програми Тур Onlinе.
     
    Нік Шендеровський