Кіровоградщина: Як працює обласна стоматполіклініка після карантину?

  • 28 трав. 2020 09:36
  • 2107
    • Новина Кіровоградщина: Як працює обласна стоматполіклініка після карантину? Ранкове місто. Кропивницький
     
    У Кропивницькому 18 травня відновила свою роботу Кіровоградська обласна стоматполіклініка.
    Про це повідомляє журналістка "Утреннего города".
     
     
    - В період карантину у нас працювали хірург та терапевт, які надавали першу медичну допомогу. З 18 травня на роботу вийшли ще шість лікарів: чотири терапевти та два ортопеди. Після карантину пацієнтів стало більше. Звичайно, після них ми все дезинфікуємо, провітрюємо кабінети та миємо підлогу. Я завжди кажу своїм лікарям: "Захищати ви повинні себе самі, бо у вас прямий контакт з хворими".
     
     
    Після карантину ціни на обслуговування підвищилися, але ми намагаємося корегувати їх, бо розуміємо, що у людей немає такої суми грошей на лікування. Двадцять п'ятого травня держава перевела нас на самофінансування. Зараз Національна служба здоров'я забезпечила поліклініку на сто тисяч на період дев'яти місяців. З 1 квітня стоматологія повинна перейти на самозабезпечення. На одне відвідування виділяється дев'ять гривень п'ятнадцять копійок. Яке лікування можливе за такі гроші? Без підтримки НСЗ стоматологія працювати не може, бо доводиться купувати матеріали за свої кошти. Стоматологічна служба, можливо, закриється у майбутньому, якщо не буде допомоги з державного бюджету. Як виживати - не знаємо! - розповідає головний лікар Кіровоградської обласної стоматполіклініки Анатолій Ляшенко.
     
     
    При вході до лікарні стоїть антисептик, а в реєстратурі пацієнтам міряють температуру. Відвідувачі та лікарі ходять у масках та медичних рукавицях.
     
    - У поліклініці до правил карантину ставляться серйозно. У кабінеті лікарі працюють на відстані 1,5 - 2 метри один від одного. На вході стоїть антисептик, а при отриманні картки чи талону міряють температуру. Прикро, що ціни на обслуговування підвищилися, але зараз це не дуже помітно. Сьогодні поставили нову коронку на зуб, після карантину коштує на сто гривень дорожче. Зараз поліклініка намагається дотримуватися усіх правил карантину, - ділиться пацієнтка Світлана Швець.
     
    З вісімнадцятого травня обласна стоматологічна поліклініка працює за графіком, який був до карантину.
     
     
     
    Христина Ковалевська