Кропивницькі свободівці вшанували постраждалих від радянського тоталітарного режиму

  • 17 трав. 2020 13:03
  • 1348
    • Новина Кропивницькі свободівці вшанували постраждалих від радянського тоталітарного режиму Ранкове місто. Кропивницький
     
    Кропивницька міська організація ВО "Свобода" сьогодні, 17 травня, вшанувала пам’ять жертв від політичних репресій в Україні.
     
    Місцеві націоналісти зібралися у Сквері на честь Борців за волю України біля пам'ятника Жертвам політичних репресій, аби вшанувати українців, які постраждали від радянського тоталітарного режиму у різні роки. Свободівці поклали квіти до підніжжя пам’ятного знаку та вшанували репресованих хвилиною мовчання.  
     
     
    Цього ж дня товариство не забуло і про ветерана УПА Семена Сороку, який був зв’язковим у лавах Української повстанської армії. У Кропивницькому на вулиці Михайлівській на фасаді будинку, де жив легендарний упівець, минулого року був встановлений його барельєф.   
     
     
    Після покладання квітів до присутніх звернувся голова Кропивницької міської організації ВО "Свобода" Сергій Капітонов:
     
    - Семен Климович був прикладом невтомної боротьби і протистояння радянській владі, адже все своє свідоме життя присвятив боротьбі за самостійну Україну.   
    Репресії та концтабори не зламали бойовий дух Семена Климовича. У дитинстві на очах хлопчика "червоні" закатували його рідного брата, який був повстанцем і протистояв радянській окупації. Вже у 15–річному віці Семен став зв’язковим УПА під псевдо Ясень. А перебуваючи в таборі Семен Сорока намагався втікти до України, риючи для цього протягом декількох місяцім підземний хід.    
     
    Вже за часів Незаженості дядько Семен не припинив роботи - брав активну участь у громадсько–політичному житті Кропивницького (колишнього Кіровограда) та України в цілому, проводив роботи по увічненню пам’яті жертв голодоморів та політичних репресій. До того ж зустрічався з дітьми та молоддю, пропагуючи славне минуле нашого народу та любов до Батьківщини.
    Семен Сорока під час патріотичних заходів завжди гордо здіймав червоно-чорний прапор УПА, ведучи таким чином за собою молоде покоління.
    Тож маємо не лише не забувати наших Героїв, які поклали життя на відновлення Самостійної Української Держави, а і надихатися їхнім прикладом.
     
    Олена Скочко