У Кропивницькому оголошується фотоконкурс «Світ, який ми захищаємо»

  • 13 трав. 2020 12:16
  • 923
    • Новина У Кропивницькому оголошується фотоконкурс «Світ, який ми захищаємо» Ранкове місто. Кропивницький
     
     
    З 11 травня по 1 липня 2020 року ми чекаємо від вас, любі наші захисники та захисниці, ваші авторські фотороботи.
    Фотографії приймають за електронною адресою: art@library.kr.ua з позначкою «На конкурс». УВАГА! КОНКУРС!
     
    У житті «до карантину» щосуботи «Арт блокпост» збирав на творчі майстеркласи ветеранів/ветеранок Російсько-української війни. Кожне з занять мало своє продовження в житті наших учасників – хтось і надалі малює та досяг уже того рівня, що продав свої перші власні картини, хтось почав шити, і противірусні маски не стали винятком, хтось зв`язав свою першу іграшку і подарував племіннику на день народження.
     
    Історія кожного майстер-класу унікальна, як і творчий шлях наших учасників. Темою зустрічі однієї з творчих посиденьок була «Художня фотографія». Жваве обговорення законів композиції, стилістичних жанрів лише довели, що талановита людина творча у всьому.
     
    Отже, команда «Арт блокпост» (громадська організація «Мобільна волонтерська група» та комунальний заклад «Обласна універсальна наукової бібліотеки ім. Д. І. Чижевського») у партнерстві з КЗ «Обласний ресурсний центр з питань допомоги учасникам АТО та ВПО» оголошує проведення фотоконкурсу для ветеранів/ветеранок Російсько-української війни «Світ, який ми захищаємо».
     
    Докладніша інформація в Положенні про фотоконкурс: 
     
     
    ПОЛОЖЕННЯ
    про проведення фотоконкурсу 
    для ветеранів/ветеранок АТО/ООС
     
     
    ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ
    1.1. Положення про проведення фотоконкурсу «Світ, який ми захищаємо» (далі - Конкурс) визначає організаційні засади проведення заходу, його мету, умови участі, вимоги до робіт учасників, етапи проведення. 
    1.2. Організатори Конкурсу: громадська організація «Мобільна волонтерська група» та комунальний заклад «Обласна універсальна наукової бібліотеки ім.Д.І.Чижевського».
    1.3. Партнери  Конкурсу: комунальний заклад «Обласний ресурсний центр з питань допомоги учасникам АТО та ВПО».
    1.4. Конкурс проводиться в рамках творчого проекту для учасників бойових дій на сході України «Мистецькі студії для учасників/учасниць АТО/ООС «Арт блокпост».
    1.5. Мета конкурсу -  стимулювання творчої та соціальної активності ветеранів/ветеранок АТО/ООС, сприяння їхній ефективній соціалізації в мирне життя.
     1.6. Для участі у фотоконкурсі запрошуються ветерани/ветеранки АТО/ООС та члени їхніх родин з Кропивницького та Кіровоградської області.
     
    2. ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОВЕДЕННЯ КОНКУРСУ
    2.1. Прийом фотографій на Конкурс триває з 8 травня 2020 травня по 1 червня 2020 року.
    2.2. Фотографії приймаються за електронною адресою: art@library.kr.ua з позначкою «На конкурс».
    2.3. Конкурс проводиться окремо серед наступних категорій:
    фотографи-професіонали;
    фотографи-аматори.
     
    3.  ПОРЯДОК УЧАСТІ В КОНКУРСІ
    3.1. Своєю участю у конкурсі виконавці приймають умови цього Положення та рішення Організатора.
    3.2. Всі фотографії, які подаються на Конкурс, мають бути оригінальними і вільними від прав третьої сторони. 
    Організатор Конкурсу не несе ніяких зобов’язань щодо будь-яких прав третьої сторони. 
    Організатори Конкурсу не повертають учасникам заявки (фотографії), подані на Конкурс.
    Організаторам передаються авторські права на всі фотографії, які надійшли на Конкурс. Організатор зберігає за собою всі права на репродукцію всіх робіт, поданих на Конкурс, без обмеження терміну використання.    
    3.3. Всі фотографії, які надсилаються на Конкурс, повинні бути представлені у цифровому форматі та відповідати наступним вимогам: цифровий знімок: файл у форматі JPEG, не менше ніж 2400 х 3600 пікселів.
    Колаж та комп'ютерна графіка не допускаються, за винятком необхідної корекції кольору та контрасту.
    3.4. Заявки на участь у Конкурсі повинні включати: 
    фотографію/ї у цифровому вигляді;
    інформацію про фотографію/ї (на окремому аркуші): назву фотографії, де були зроблені, коли були зроблені (дата) та короткий опис;
    П.І.Б., місце проживання, контактний телефон. За бажанням можна надати додаткову інформацію (місце проходження служби в зоні проведення АТО/ООС, коротку інформацію про себе тощо).
    3.5. Однією особою може бути представлено не більше 5 фотографій. 
    3.6.  Роботи, представлені на фотоконкурс, не редагуються та не рецензуються. 
     
    4. ПОРЯДОК ОБРАННЯ ПЕРЕМОЖЦІВ
    4.1. Переможці Конкурсу визначаються журі, до складу якого входять: представники організаторів конкурсу та ветерани АТО/ООС.
    4.2. Персональний склад журі затверджується Організаторами до 1 червня 2020 року.
    4.3. В кожній категорії можуть визначатися по 3 (три) переможця.
     
    5. ЕТАПИ ТА ОСНОВІН ТЕМАТИЧНІ РОЗДІЛИ КОНКУРСУ
    5.1 . Конкурс  передбачає наступні етапи:
    5.1.1. Перший етап; оголошення конкурсу, організація та проведення збору фотокарток учасників. Конкурс анонсується повідомленням в засобах масової інформації, на офіційному веб-сайті комунального закладу «Обласна універсальна наукова бібліотека ім. Д.І.Чижевського», соціальних мережах.
    5.1.2. Другий етап: робота журі фотоконкурсу та презентація фотографій на виставці. Журі відбирає фотороботи, враховуючи їх відповідність вимогам «Положення», художню та технічну якість для виставки та визначає переможців фотоконкурсу. 
    5.1.3. Третій етап: підведення підсумків та оголошення переможців.  Організатор Конкурсу повідомляє переможців, які посіли 1-3 місця у кожній категорії, про дату та умови отримання подарунків.
    5.2. Роботи переможців та учасників Конкурсу будуть опубліковані на офіційній сторінці Конкурсу в Фейсбуці, на веб-сайті комунального закладу «Обласна універсальна наукова бібліотека ім. Д.І.Чижевського» та можуть бути представленими на тематичній  фотовиставці.
    5.3. Переможці Конкурсу нагороджуються цінними подарунками та пам’ятними дипломами.