Головлікар міської лікарні розповів, чи вистачає для кропивницьких медиків захисних засобів (ВІДЕО)

  • 7 трав. 2020 16:02
  • 1348
  •  
    Сьогодні Центральна міська лікарня міста Кропивницького, де лікуються пацієнти з COVID-19, має тримісячний запас засобів індивідуального захисту для персоналу. Причому цей запас розрахований на повне завантаження лікарні (250 пацієнтів стаціонару). Про це «Утреннему городу» повідомив головний лікар Олександр Артюх. 
     
    Він, зокрема, зазначив:  
     
    – Зараз лікарня має неповну завантаженість, пацієнтів у нас поменшало. Тут лікується 60 хворих, а ми здатні одночасно тримати у відділеннях до 250 осіб. У лікарні працює 650 медиків. Всі відділення працюють із захисним спорядженням. 
     
    Засобів захисту потребує близько 100 чоловік щодня, продовжує Олександр Артюх: 
     
     – Ви прийшли робити рентген-дослідження – там сидять лікар, рентген-лаборант, санітарка. Прийшла людина з лабораторії брати кров на експрес-тестування на COVID-19  – цей співробітник також одягається в засоби захисту. Головний лікар також дотичний до цієї проблеми, заступник із лікувальної роботи, старша сестра. Всі задіяні! Навіть водії та робітники, які обслуговують комунікації, - всі задіяні в процес допомоги хворим на коронавірус або тим, у кого запідозрили цю хворобу.
     
    Головний лікар підкреслив: заклад повністю оснащений. 
     
    Засобів індивідуального захисту для наших співробітників не буває багато. Я готовий прийняти ще десять таких вантажів, і щиро вдячний меценатам за підтримку. Життя навчило нас, що нехай краще буде багато, ніж мало. 
     
    Нагадаємо, 11 квітня Всесвітня організація охорони здоров’я оголосила коронавірус епідемією. Національна мережа «Епіцентр» подарувала кропивницьким медикам засоби захисту від коронавірусної інфекції.
     
    Людмила Макей