Кроранпланка: новий челендж, який допоможе кропивничанам втримати форму на карантині

  • 22 квіт. 2020 15:25
  • 1508
    • Новина Кроранпланка: новий челендж, який допоможе кропивничанам втримати форму на карантині Ранкове місто. Кропивницький
     
    Бігова спільнота KroRunClub запустила челендж для кропивничан. Його суть полягає в тому, що містяни стають у планку та знімають це на відео, яке потім публікують на сторінці «Біговий Кро» на Facebook. 
     
    Гаслом виклику є «Хто любить планку більше – хлопці чи дівчата?». Адже в ньому є лише дві команди – чоловіки та жінки. За словами організатора, це зроблено для того, щоб додати до челенджу дух суперництва. 
     
    - Ідея виникла після того, як було посилено карантин і вже не можна було бігати в парку чи займатись на вулиці. Ми подумали, як змотивувати бігунів займатись спортом на карантині. На вулиці це небезпечно і заборонено, тому тільки вдома. У KroRunClub ми часто в кінці пробіжки полюбляли стояти в планці. Саме це стало поштовхом до ідеї челенджу.  Постояти в планці вдома зможе кожен без якого-небудь інвентарю. Окрім того, це вправа, яка задіює різні групи м'язів і корисна для більшості. І не важливо скільки по часу, - розповідає директор KroRunClub Іван Поліщук. 
     
    Змагання розпочалися 13 квітня. Щодня час у планці рахується і додається як результат кожної з команд. Чим більше учасників і чим довше вони стоять, тим більша вірогідність перемоги. Челендж триватиме до 3 травня. Тоді організатори й оголосять команду переможців. 
     
    - Але це формально змагання. Найбільша перемога - це перемога над собою, твій результат на кінець челенджу і здоров'я. Адже суддями враховується не лише час у планці, але й техніка виконання і нерухоме положення. З першого дня неочікувано багато охочих почали публікувати своє відео. Всі почали активно підключати своїх друзів і знайомих. Вже сьогодні у челенджу взяло участь 139 учасників. Від найменших до найстарших учасників. Є рекордсмени час яких просто вражає - більше 7 хвилин. Цікаво, що домашнім улюбленцям теж цікавий флешмоб і вони часто з'являються у кадрі. Також є планка на двох велосипедах, групові планки, планка вдвох, - ділиться Іван Поліщук. 
     
    Так, станом на 20 квітня, результат дівчат становить 664 хвилини загально часу. З їхнього боку до змагання долучилися 78 учасників. Що стосується хлопців, то їхній результат трохи менший – 600 хвилин. Від хлопців взяла участь 61 особа. Рекорд найдовшої планки тримає Віталій Сапроненко, який простояв 7 хвилин 54 секунди. 
     
    - Для мене мотивація полягає не в тому, щоб перемогти команду опонента, а в тому, щоб регулярно робити вправи і зберегти фізичну форму під час карантину. Приклад інших у цьому допомагає. Коли бачиш, як люди протягом дня викладають відео, вже й сам знаходиш для цього час, намагаєшся не відставати, - ділиться своєю позицією викладач ЦДПУ імені Винниченка Роман Пикалюк.
     
    - Мене запросили взяти участь у цьому челенджі. Спочатку я не хотіла, адже вважала що я не зможу. Але все ж вирішила спробувати, і мені сподобалось. З кожним разом це виклик самому собі, що ти зможеш більше і краще, удосконалюючи себе і своє тіло. Тож, хто ще не долучився, долучайтесь, будемо разом робити себе кращими, - розповідає студентка Анна Непик.
     
    - Вирішила взяти участь у цьому виклику, щоб урізноманітнити своє життя і випробувати можливості свого тіла. Багато знайомих також взяли участь. Приємно бути однією з тих, що мають такі ж погляди, цілі та захоплення, з тих, які переборюючи себе все ж стоять, вигадують нові приколи пов'язані з тією ж планкою, та й просто зробити своє тіло спортивнішим. Тож, приєднуйтесь! – закликає військовий психолог Олександра Ващенко. 
     
    Участь у челенджі може взяти кожен. Його умови такі:
    1. Щодня треба викладати у групі Біговий Кро на Facebook відео своєї планки (без пришвидшення чи монтажу) одним відео з хештегом #кроранпланка
    2. Рахується час перебування в планці без перерв і відпочинку! Змагання проходять у форматі «хлопці проти дівчат». Хвилини стояння в планці кожного учасника додаються до загального заліку команди. Щодня о 21:30 публікується проміжний результат. 
    3. Один день - одне відео від кожного члена команди (до 21:00). Якщо пізніше - результат йде у залік наступного дня. 
    4. Можна позначати друзів та долучати їх до своєї команди. Участь беруть всі.  
    5. Зараховуються лише статичні види планки (без зміни положення).
     
    Нік Шендеровський