Кропивницький: Хто вижив в трагічних подіях біля Критого ринку? (ФОТО)

  • 20 бер. 2020 12:42
  • 41993
    • Новина Кропивницький: Хто вижив в трагічних подіях біля Критого ринку? (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    19 березня по вулиці Євгенія Тєльнова, у будинку 1а у квартирі на п’ятому поверсі стався неконтрольований витік газу, що, ймовірно,  стало причиною загибелі двох людей. Журналістка Утреннего города дізналася подробиці сумних подій, що сталися в районі Критого ринку учора ввечері. 
     
    Як розповіла сусідка Олена, яка проживає поверхом нижче, сім’я з чотирьох людей (чоловік, дружина та двоє дітей) мешкала на зйомній квартирі на п’ятому поверсі усьго пару тижнів. Увечері сусідка помітила, що зі стелі на кухні почала стікати вода, вона постукала у двері сусідів - та двері їй ніхто не відчинив.
     
     
    Як виявилося згодом, учора, близько 23:00, мати та її двоє дітей - 9-річна дівчинка та 12-річний син - були вдома. Жінка подзвонила до "швидкої" і повідомила, що погано почувається, і поскаржилась на запаморочення голови. Хлопчик викликав поліцію. На цей момент чоловік вже поспішав додому, бо дізнався, що дружина почувається зле. Коли до будинку приїхала "швидка", мати вже не змогла відчинити двері медикам, і ті залишили місце події, адже самостійно вони не мають право відчиняти двері квартири.
     
     
    Як розповідає сусід з третього поверху Віктор Лисенко, коли рятувальники відчинили квартиру, то присутні відчули насичений запах газу. Патрульні витянули тіла трьох людей на східці і почали надавати потерпілим першу домедичну допомогу. Хлопчик був живим, і його доправили до реанімації, а мати була вже мертвою. Дев’ятирічній дівчинці патрульні робили штучне дихання і непрямий масаж серця, адже вона подавала ознаки життя.
     
    Сусіди були змушені викликати медиків удруге. В результаті школяра вдалося врятувати, а жінка та її донька загинули. Сусіди свідчать: якби вдалося відчинити двері помешкання вчасно, медики мали би змогу порятувати ще двох людей. Патрульні намагалися врятувати життя дитині, та марно.
     
    Попередньо можна припустити, що сім’я отруїлася чадним або природнім  газом. Зараз на місці подій працюють слідчі, еменесники, служба газу, у квартиру також прибув адвокат господарки квартири. 
     
    Як інформує UA: Суспільне, хлопчика швидка привезла до обласної дитячої лікарні вночі. За словами лікаря відділення інтенсивної терапії обласної дитячої лікарні Костянтина Коваленка, о десятій ранку він прийшов до свідомості. 
     
    Як пише у ФБ подруга загиблої Оля Алєксєєнко-Черкас: "Сьогодні один з найгірших днів у моєму житті.... Сьогодні я втратила свою найближчу подругу... Олюшка, ближчої людини за тебе в мене немає.... Ти найближча, найрідніша.... Скільки всього пережито разом... Це величезне горе.... і для мене, і для твоїх рідних....
    Найстрашніше, те що шанс жити в тебе був....
    Вчора ввечері ти викликала швидку, а коли вона приїхала - двері їм ніхто не відкрив... Якби не людська байдужість ти і твоя донечка були б живі... Даша була дуже світлою дитиною... Працівники швидкої зобов'язані були викликати поліцію та виламати двері...
    Олюшка, Дашенька, пробачте мене за все... Мені вас дуже не вистачає... Чи не вперше в житті в мене не вистачає слів, щоб висловити свій біль..." - йдеться у повідомленні.
     
     
     
    Олена Скочко
     
     
     
    Місце, де постраждалим надавали першу допомогу