Кіровоградщина: Як українські футбольні клуби допомагають в боротьбі з коронавірусом

  • 19 бер. 2020 11:28
  • 1032
    • Новина Кіровоградщина: Як українські футбольні клуби допомагають в боротьбі з коронавірусом Ранкове місто. Кропивницький
     
    Керівництво футбольного клубу «Олександрія» та компанії «АгроВіста» вирішило підтримати місцеві лікарні апаратами штучної вентиляції легень (ШВЛ).  
    Про це йдеться на офіційному сайті ФК «Олександрія», передає «Утренний город». 
     
    - Наша найважливіша спільна перемога зараз – це перемога над вірусом! І ми можемо її здобути, якщо докладемо зусиль разом! — заявив президент ФК «Олександрія» Сергій Кузьменко.
     
    Саме таке обладнання керівництво клубу вирішило придбати після їхньої консультації з керівництвом Кіровоградської обласної лікарні та Олександрійської міської лікарні. На цей момент ведуться переговори з постачальниками апаратів ШВЛ. І хоч наразі ці системи в дефіциті, їх доставка до лікарень планується вже за кілька тижнів. Також планується придбати витратні матеріали, яких теж бракує у закладах охорони здоров’я. 
     
    Олександрія стала вже другим клубом УПЛ, який таким чином вирішив допомогти Україні в боротьбі з коронавірусом. Першим заявив про закупку такого обладнання президент ФК «Колос» Андрій Засуха».
     
    - Ми відповідально ставимось до існуючої проблеми і робимо все для того, аби боротьба з пандемією у нашому регіоні була максимально ефективною. В зв’язку з цим футбольний клуб «Колос» та Агрофірма «Світанок» закупили для Васильківської, Фастівської та Білоцерківської районних лікарень 10 сучасних апаратів для штучної вентиляції легенів, які окрім традиційних мають 8 розширених режимів роботи; забезпечили медичний персонал лікарень всіма необхідними засобами індивідуального захисту та придбали медикаменти для максимально ефективної роботи закладів під час карантину, - запевняє президент клубу.
     
    Нік Шендеровський