Українська Прем’єр-ліга йде на карантин

  • 18 бер. 2020 09:30
  • 829
    • Новина Українська Прем’єр-ліга йде на карантин Ранкове місто. Кропивницький
     
    Учора, 17 березня, українська асоціація футболу вирішила зупинити всі змагання на районному, обласному та національному рівнях.
    Про це повідомив глава УАФ Андрій Павелко.
     
    За його словами, остаточно доля матчів вирішиться після рекомендацій Міністерства охорони здоров'я і Кабінету Міністрів України.
     
    - Більш детальну картину зрозуміємо після того, як УЄФА направить відповідні рекомендації: коли проводити матчі збірних, єврокубки. Майже всі країни прийняли рішення призупинити чемпіонати безстроково. До 30 червня всі країни повинні підбити підсумки своїх чемпіонатів, — розповів президент УАФ.
     
    Павелко також додав, що гіпотетично останньої можливою датою відновлення УПЛ може бути 15 травня.
     
    - Якщо ситуація з коронавірусів буде поліпшуватися, то Виконком УАФ збереться і вирішить, коли відновлювати чемпіонат... якщо чемпіонат не вдасться відновити, то як розподіляти місця? Будуть консультації з УЄФА, після чого і буде прийматися рішення, - зазначив він.
     
    Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в УЄФА вирішили перенести Чемпіонат Європи з футболу (Євро-2020) на літо наступного року. Також вони перенесли матчі обох єврокубків — Ліги чемпіонів та Ліги Європи через спалах нового коронавірусу.
     
    Лігу чемпіонів і Лігу Європи можуть дограти влітку 2020 року — саме тоді, коли мало відбутися Євро (12 червня - 12 липня).
    Раніше в УЄФА вже заявляли, що в разі погіршення ситуації з коронавірусів Євро-2020 буде скасовано.
     
    Зазначимо, що єдиним представником України в єврокубках залишився донецький «Шахтар» - донеччани посіли третє місце у своїй групі в Лізі Чемпіонів і продовжують змагання в Лізі Європи.
    За матеріалами hromadske.ua.
     
    Нік Шендеровський