УЄФА переніс Євро на наступний рік

  • 18 бер. 2020 12:10
  • 478
    • Новина УЄФА переніс Євро на наступний рік Ранкове місто. Кропивницький
     
    Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) прийняв рішення про перенесення цьогорічного чемпіонату Європи через коронавірус. Про це повідомила Федерація футболу Норвегії в Twitter.
     
    Турнір перенесли на 2021 рік. Пройде він з 11 червня по 11 липня. Як і планувалося, ігри будуть приймати 12 країн: Азербайджан, Англія, Угорщина, Німеччина, Данія, Ірландія, Іспанія, Італія, Нідерланди, Росія, Румунія, Шотландія.
    На таке рішення керівництво європейського футболу пішло, аби дати можливість дограти клубний сезон для більшості ліг Європи, який раніше пішов на вимушену перерву.
     
    Прийняли його після вчорашньої відеоконференції, в якій взяли участь всі 55 асоціацій, що входять до складу УЄФА, члени правління Асоціації європейських клубів, представники європейських ліг та профспілки гравців FIFPro.
     
    Євро-2020 повинно було стартувати 12 червня цього року. Фінальний матч турніру планувалося провести 12 липня.
    Збірна України потрапила в групу C. Її суперниками стали національні команди Нідерландів та Австрії. Четвертий учасник квартету повинен визначитися після стикових матчів.
    Наставник української збірної підтримав таке рішення УЄФА, оскільки на першому місці повинні бути здоров'я і життя людей, а не спорт, повідомляє Українська асоціація футболу в Instagram.
     
    - Я підтримую це рішення. Спорт повинен відійти в сторону, коли мова про загрозу здоров'ю або навіть життю людей. Це викличе незручності, але ми повинні усвідомлювати, що це всесвітня проблема. І тільки спільними зусиллями її можна подолати, - сказав Андрій Шевченко.
     
     
    Нік Шендеровський