Кіровоградщина: В область невдовзі завезуть тести на коронавірус

  • 16 бер. 2020 15:10
  • 1391
    • Новина Кіровоградщина: В область невдовзі завезуть тести на коронавірус Ранкове місто. Кропивницький
     
    Україна переходить на суворий карантин через коронавірус. Про це у ФБ пише депутатка міської ради Валентина Яремчук.
     
    "Від сьогодні закриті всі заклади торгівлі, крім аптек, супермаркетів, продуктових крамниць і АЗС. Припинять роботу всі ТРЦ, ресторани, кав'ярні є, релігійні установи і т.д.
     
    Вже про тотальний карантин із 17 березня зі закриттям більшості закладів у своїх містах уже оголосили Запоріжжя, Івано-Франківськ, Тернопіль, Полтава, Суми, Миколаїв, Ужгород. Від сьогодні Київ, Львів, Одеса вже перейшли в режим тотального карантину. Київ вводить обмеження на міжміські сполучення.
     
    А у Кропивницькому завтра збирають депутатський день, щоб обговорити проблеми в роботі водоканалу!!!
     
    Пропоную замість того, щоб збирати людей (це стосується не лише депутатського дня) в одному приміщення для обговорень поточних проблем, а провести терміновий брифінг та надати оперативну інформацію:
    - щодо наявності тестів на виявлення короновірусу;
    - щодо реального стану в лікарнях нашого міста, скільки людей перебуває з високою температурою, признаками пневмонії тощо;
    - щодо наявності апаратів для штучного дихання в місті та області.
     
    А також слідувати рекомендаціям МОЗ та прикладу інших міст та ввести тотальний карантинний режим з контролем його дотримання.
     
    Радник міського голови з санітарних питань Іван Касьяненко повідомив про те, що тести на коронавірус в області мають з’явитися вже на цьому тижні" - йдеться у повідомленні.