Футбольна афіша тижня: що подивитися ввечері (11-15 березня)

  • 11 бер. 2020 11:36
  • 1119
    • Новина Футбольна афіша тижня: що подивитися ввечері (11-15 березня) Ранкове місто. Кропивницький
     
    Цього тижня до футбольних уболівальників знову повертаються єврокубки. Окрім того, завтра пройде чвертьфінал Кубка України, в якому також є цікаві пари. Проте не все так райдужно, адже коронавірус почав впливати й на футбол у тому числі. Зокрема, призупинений чемпіонат Ліги А, який відновить свою роботу лише 3 квітня. Також будуть призупинені чемпіонати Швейцарії та Австрії. А більшість ігор у єврокубках пройдуть без глядачів. Проте ми все ж знайшли багато цікавих матчів на цей тиждень навіть попри всі обмеження, тому до справи. 
     
     
     
    Середа, 11 березня 
     
    У середу пройде два матчі Ліги Чемпіонів, у яких ПСЖ зустрінеться з Борусією, а Ліверпуль з Атлетико Мадрид. Також, в цей день Манчестер Сіті зустрінеться з Арсеналом в рамках 28 туру АПЛ, який перенесли два тижні тому. А для українських уболівальників завтра пройде відразу чотири матчі Кубку України де Минай зустрінеться з минулорічним фіналістом Інгульцем, Альянс з Маріуполем, а закриє чвертьфінал головний матч Динамо проти Олександрії.
     
    Борусія – ПСЖ 
    На жаль, ця гра пройде без глядачів через раніше вказані причини. Попри перемогу у першому матчі, розслабитися німцям не вийде. Адже відсутність глядачів може навіть більше зіграє на руку ПСЖ, ніж Борусії. Адже вони звикли грати при сильній підтримці навіть на чужих стадіонах. Окрім того, за дортмунську команду не зможе вийти їхній капітан Ройс, що також є великою втратою для них. Також попереду в команди гра проти хоч і нижчого за рівнем, але все ж досвідченим Шальке. А так як доля срібла в бундеслізі ще ой як не вирішена, то цей матч їм аж ніяк не можна програвати. 
     
    Що стосується французів, то в їхньому складі також є деякі питання, зокрема, з ними на поле може не вийти ключовий нападник Мбапе. Проте, з їхнього боку відіграє досвід. А невдачі минулих років повинні навчити парижан не розкидуватися шансами, матч з Манчестер Юнайтед тому приклад. 
     
     
     
    Ліверпуль – Атлетико Мадрид 
     
    Певно, одна з найцікавіших пар 1/8 фіналу Ліги Чемпіонів. Чинний переможець Ліги Чемпіонів хоч і вважається фаворитом протистояння, проте вважати одноосібним лідером його не варто. Останні кілька матчів лиш підтверджують той факт, що команда перебуває не в найкращій своїй формі – суха поразка Уотфордові та виліт із кубку від Челсі. Окрім того, життя червоним ускладнюють й кадрові втрати, адже за них не зможе зіграти основний воротар Аліссон, Натаніель Клайн і Джердан Шакірі. 
     
     
    Манчестер Сіті – Арсенал 
     
    Попри великий відрив у 17 очок, бути впевненим у перемозі Сіті не варто. Цей поєдинок не позбавлений турнірної інтриги, адже каноніри все ще беруть участь у боротьбі за вихід в Лігу чемпіонів.
    Що ж стосується містян, то вони просто мусять реабілітуватися після найгіршого для них матчу в сезоні проти МЮ. Адже тоді команда продемонструвала всі свої слабкі сторони в позиційних атаках. На це, безумовно, впливає відсутність Де Брюйне у стартовому складі. Чи зможе він зіграти проти лондонців – невідомо. Але навряд тренер захоче ризикувати ключовим гравцем перед матчем-відповіддю проти Реалу в Лізі Чемпіонів.
     
     
    Динамо – Олександрія 
     
    Друга зустріч цих команд за тиждень тепер вже відбудеться у Києві. Минулого разу вони зустрічалися ще цієї суботи. Тоді команди зіграли з рахунком 1:3 на користь синьо-білих. У минулому турі Динамо викинув з поєдинку теперішнього власника кубка України донецький Шахтар. Окрім того, команда з Кіровоградщини зараз перебуває не в найкращій формі. З чотирьох поєдинків, які вони встигли зіграти цього року, команда перемогла лише в одному. Що стосується киян, то вони перемагали у шести попередніх іграх поспіль. Тому фаворитом матчу очевидно виступає Динамо.
     
     
    Четвер, 12 березня: 
     
    У четвер пройде відразу вісім матчів Ліги Європи. Серед них, безумовно, варто виділити зустріч донецького Шахтаря з Вольфсбургом та Севілії з Ромою.
     
     
    Вольфсбург – Шахтар
     
    Перша гра відбудеться в Німеччині. З одного боку, це завдає деяких складнощів для гірників. Проте, так як гра пройде при порожніх стадіонах, можна сказати, що донеччанам усе ж таки пощастило. Фаворитом у матчі, хоч і не за великої переваги, все ж таки вважають німців. Так як раніше команди офіційно не зустрічалися, то і й аналізувати їх гру доволі складно. Варто лише виділити те, що вовки зараз ведуть активну боротьбу за вихід у єврокубки в Бундеслізі. І хоч наступна гра у них пройде далеко не з фаворитом ліги, очки їй там зараз максимально необхідні. Що ж стосується донеччан, то вони вже майже гарантували собі перше місце в УПЛ. Тому вони можуть пожертвувати кількома очками заради проходу далі. 
     
     
    Севілія – Рома
     
    У матчі фаворитами виділяють господарів поля. На їхньому боці, в першу чергу, виступає досвід у Лізі Європи. Команда п’ять разів перемагала в цьому змаганні, в той час коли Рома лише одного разу змогла дійти до фіналу. 
    Проте, так як у Серії А зупинили всі ігри, Рома встигає відпочивати перед матчами в єврокубках. Севілія ж веде активну боротьбу за бронзу в Ла Лізі. Окрім того, матч відбудеться при порожньому стадіоні, що не дасть іспанцям на повну відчути перевагу господарювання. Якщо італьянці зможуть скористатися цими перевагами, то матимуть непогані шанси на прохід до наступної стадії Ліги Європи. 
     
     
    П’ятниця:
    У п’ятницю в передових лігах не передбачається передових матчів. 
     
     
     
     
    Субота, 14 березня:
     
    У суботу нас очікує дуже цікава зустріч у бундеслізі, де Борусія зустрінеться з Шальке. Кожна їхня зустріч проходить з інтригою. Це підтверджує й статистика особистих зустрічей, адже кожна з команд перемагала іншу по 35 разів. Щоправда, зараз дортмундці не дарма вважаються фаворитами. Команда не програвала в п’яти останніх зустрічах (у тому числі й у Лізі Чемпіонів проти ПСЖ). Також, команда веде активну боротьбу за золото в чемпіонаті, яку зараз мінімально програє Баварії. Шальке, у свою чергу, зараз змагається за вихід у єврокубки з трьома іншими командами. Для кого ця перемога важливіша – покаже гра. 
     
     
    Неділя, 15 березня:
     
    У неділю нас порадує англійська зустріч Тотенхему з Манчестером Юнайтед. Також у цей день донецький Шахтар зустрінеться з луганською Зорею в першому матчі плей-офу УПЛ. Окрім того, цікавою могла бути зустріч Аталанти проти Лаціо в Серії А, проте через коронавірус цей матч перенесли. 
     
    Тотенхем – Манчестер Юнайтед
     
    Перемога у грі є неймовірно важливою для обох команд. Для червоних це шанс наздогнати Челсі й потрапити до зони єврокубків. Зараз вони займають 5 сходинку з 45 очками після 29 турів. Команда перебуває у відмінній формі: тут і розгром Брюгге в плей-офф Ліги Європи, і впевнена перемога в манчестерському дербі в минулому турі, і прекрасний Бруно Фернандеш, який відзначився 2-ма голами за 5 матчів у складі Юнайтед. І попри те, що в команди травмовані Поль Погба і Маркус Решфорд, на атакуючих діях манчестерців це позначається в останню чергу. 
     
    У Тоттенхема, в свою чергу, справи куди гірші: команда вилетіла з Кубка Англії, програвши серію пенальті, в Лізі Чемпіонів справи не набагато краще, до того ж в останніх 5-ти матчах у команди 4 поразки і 1 нічия. Дається взнаки брак кадрів: у підопічних Жозе Моуріньо серйозні втрати в атаці - травмовані Кейн Харрі і Сон Хин-Мін. В АПЛ Тотенхем займає 8 місце, відстаючи від ТОП-4 на 7 очок. Ситуація поправна, якщо команді вдасться перервати серію програшів. Проте зробити це проти МЮ в їх теперішній формі буде непросто. 
     
     
    Зоря – Шахтар 
     
    Ключовим матчем в УПЛ цього тижня буде зустріч Зорі з  Шахтарем. Луганська команда активно змагається з Динамо за срібло в чемпіонаті. Донечени ж, як відомо, випереджають свого найближчого суперника на 15 очок. Окрім того, команда у четвер зіграє в Лізі Європи в Німеччині, де вони зустрінуться з Вольфсбургом. Перша гра обіцяє бути складною для гірників, тому не факт, що основний склад команди встигне відпочити. А вже наступного четверга вони зустрінуться у матчі-відповіді, де й вирішуватиметься остаточна доля команди у цьогорічних єврокубках. Відповідно, можна очікувати, що Шахтар не випускатиме на цей матч ключових гравців, даючи шанс проявити себе молоді. Якщо луганчани зможуть цим вдало скористатися, то можна навіть вірити, що донеччани можуть зазнати другої поразки за сезон. 
     
     
    Що ж, попри намагання коронавірусу зіпсувати настрій футбольним фанатам, тиждень обіцяє бути палким для вболівальників. Окрім єврокубків, не можуть не радувати око й зустрічі в українських змаганнях. Тому цього тижня кожен вболівальник зможе знайти улюблений матч для себе.