Мистецтво об'єднує Україну: У Кропивницькому відкрилась виставка до Дня Соборності (ФОТО)

  • 22 січ. 2020 15:00
  • 994
    • Новина Мистецтво об'єднує Україну: У Кропивницькому відкрилась виставка до Дня Соборності (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    Вчора, 21 січня, відбулося відкриття експозиції "Об'єднаймо Україну мистецтвом" в Обласному художньому музеї, присвяченої Дню Соборності України.
    Про це повідомляє журналістка "Утреннего города".
     
     
    На виставці представлена 31 робота з фондового зібрання музею, а також ескіз пам'ятника Володимира Винниченка, який брав участь у подіях 1919 року - підписання Акту Злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки.
     
    - Ми зробили виставку, щоб показати усі регіони Україні, які були у той час: від Криму до Карпат, від Слобожанщини до Придністров'я. На виставці представлений об'єднавчий триптих - "Спогади про Україну", який символізує українськість, від давнього друга з міста Житомира - Станіслава Антонюка. Також ми зробили копії документів Акту злуки 1919 року. Живописний твір Сергія Шишка "Київ. Площа Богдана Хмельницького", який презентує Софійську площу, де відбулися події Злуки УНР таЗУНР. Мета - за пробудити почуття гордості у кропивничан за українську землю, - розповідає науковий співробітник обласного художнього музею Микола Правда.
     
    Виставка буде відкритою протягом трьох тижнів.
     
    Христина Ковалевська