Кіровоградщина: Депутати Новенської селищної ради не з'явилися на сесію

  • 17 груд. 2019 16:15
  • 1328
    • Новина Кіровоградщина: Депутати Новенської селищної ради не з'явилися на сесію Ранкове місто. Кропивницький
     
    Сьогодні, 17 грудня, у Новенській селищній раді повинно було відбутися друге засідання 34 сесії, на якому мало розглядатися питання приєднання селища Нового до Кропивницького. 
     
    Про це повідомляють журналістки "Утреннего города".
     
    - Це розвиток нашої молоді. Село фінансувати нічого не буде. Місто фінансує школи, теплоенергетику, дитячі садки, транспорт. Вода у нас поганої якості. Ми - у смітті. Депутати - дармоїди. Вони знищили село, - розповідає жителька селища Нового.
     
    Свою думку також висловила депутатка селищної ради:
     
    - Свою думку громада висунула ще на виборах, багато хто не розуміє процес приєднання. Люди не розуміють, чому ми ще не в місті. Процедуру приєднання ми розпочали ще влітку. Якщо селищна рада проголусує "за", - завтра Міська рада м. Кропивницького буде запроваджувати цільові програми, бюджет на 2020 рік. Зараз бюджет селища Нового складається з 22 мільйонів. На утримання шкіл треба 25 млн, тобто нам не вистачає коштів. Питання зі сміттям не буде вирішено. Міські депутати думають: "Нащо місту цей тягар?" Але, на щастя, серйозних суперечок не було. Я висловлю свою позицію як представник громади, тобто я "за" за приєднання селища до Кропивницького.
     
    На сесію прийшли тільки сім депутатів із двадцяти шести, а для кворуму потрібно мінімум чотирнадцять обранців. Цим люди були дуже незадоволені. 
     
    - Де депутати? Вчора я бачила, як вони сиділи на лаві, а сьогодні їх немає. Ми розійдемося, а вони потім прийдуть і проголосують для своєї вигоди, а не людської.
     
    Представники громади  намагалася додзвонитися депутатам, але ніхто не брав слухавку. Пізніше голова селищної ради - Сергій Денисенко повідомив, що більшість з них захворіли. Активісти хотіли викликати поліцію та заблокувати вхід до селищної ради в знак протесту. 
     
    У кінці заходу жителі селища Нового підписали протокол про "Саботаж депутатів, які не прийшли на сесію".
     
    - Ми не байдужі до нашої долі. Депутати знали, що сьогодні буде сесія, але не з'явилися. Ми їх обирали, ми їх і приберемо, - каже жителька селища Нового.
     
    Із цим протоколом народ хоче звернутися до поліції, суду та до Міської ради Кропивницького.
    Депутатів хочуть чекати до 18:00, поки голова селищної ради не зачинить її.
     
    Христина Ковалевська