На Ковалівці розгорівся «стихійний» конфлікт між ринковими торговцями та молодою матусею

  • 18 лист. 2019 20:54
  • 2902
    • Новина На Ковалівці розгорівся «стихійний» конфлікт між ринковими торговцями та молодою матусею Ранкове місто. Кропивницький
     
    Сьогодні, 18 листопада, до начальника спецінспекції міської ради Андрія Максюти звернулася кропивничанка, якій погрожували торговці на стихійному ринку. Про це повідомляє журналістка «Утреннего города». 
     
    Все почалося декілька місяців тому: Ольга Барна разом із двома дітьми йшли повз “стихійку” (біля АТБ на Ковалівці) та зачепила візочком мішок із продукцією. 
     
    Через це продавчиня одразу накинулася на неї словами: 
     
    - Ти що, не бачиш, куди лізеш? Тобі що, повилазило? 
     
    Після цього до пані Ольги почали ставитися не по-людськи особи, з якими трапився інцидент. Днями жінка написала коментар і розмістила відповідне відео на сторінці начальника спецінспекції Андрія Максюти у Facebook. 
     
     
    Вже сьогодні, 18 листопада, Ольга розповіла журналістам, що на неї накинулася продавчиня зі своєю донькою. За словами потерпілої жінки, вони почали кричати та словесно погрожувати їй. Згодом до них долучився чоловік однієї із жінок, який знімав усе на камеру та штовхав Ольгу у груди, плечі та боки. Продавчиня заявляла, що в неї усе куплено і їй не страшні ні Максюта, ні поліція.
     
    Як повідомив Андрій Максюта, працівники спецінспекції поїдуть на стихійний ринок у Ковалівському мікрорайоні для фіксації правопорушення.
     
     
    — Якщо на незаконному місці торгують, пані Ольга ідентифікує нападників. А також вони звернуться до Нацполіції, щоб ситуацію не спускати нанівець, - заявив посадовець. 
     
     
    Начальник спецінспекції також наголосив, що уже два тижні у Кропивницькому повністю вільні від стихійної торгівлі найбільші точки міста: вулиця Вокзальна, Тельнова та Преображенська.
     
    — Спецінспекція фактично охороняє, поки світло вдень, місця “стихійки”. Якщо не стоятимуть наші люди – відразу розкладуться торговці. Я закликаю до роботи ті підрозділи, які, згідно зі статтею 160 Кодексу про адмінправопорушення, зобов’язані реагувати на таке явище, як торгівля з рук у невідведених для цього місцях і наділені повноваженнями конфісковувати товар та прилади зважування. І тільки спільними зусиллями ми наведемо порядок у нашому місті, – сказав Андрій Максюта.
     
    Читайте також: Андрій Максюта записав відеозвернення до Президента, в якому попросив втрутитись у справи Кропивницького (ВІДЕО).
     
    Летиція Курята