Буковель дарує натхнення (ФОТО)

  • 18 вер. 2019 20:04
  • 1763
    • Новина Буковель дарує натхнення (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький


    Уже другий рік поспіль у Карпатах, на найбільшому гірськолижному курорті України збираються журналісти на свій улюблений фестиваль «Буковель натхнення». Цей масштабний форум організовує Український журналістський фонд за підтримки народного депутата Олександра Шевченка та його Благодійного фонду, які відчувають і розуміють потребу медійників у дружньому спілкуванні й нових джерелах наснаги.

    Відтак і надають унікальну можливість поєднати приємне з корисним: змінити звичну обстановку, відірватися від буденності й піднятися на майже тисячометрову висоту, яка особисто для мене уособлює професійний та духовний злет. До того ж відомо, що гори люблять сміливих і сильних людей, які не бояться труднощів та успішно їх долають.   

    Гості (а їх цьогоріч було понад 150) приїздять із різних регіонів – від сходу до заходу: телевізійники, працівники радіо, друкованих та інтернет-видань, блогери, фрілансери. Досвідчені й молоді, титуловані й початківці. Кожен у Буковелі знаходить для себе щось цікаве й необхідне, а ще (і це досить важливо!) може поділитися власним досвідом з іншими.

    Для цього ще за рік до проведення фестивалю почали складати програму, яку щедро, по самі вінця наповнили творчими майстер-класами, презентаціями книг та проектів, експериментальними лабораторіями, дискусіями, доброчинними акціями, а також спортивними заняттями й іншими практиками, включаючи психологічне розвантаження та профілактику професійного вигоряння.    
    Щоразу (і тут варто віддати належне організаторам) до гурту акул пера приєднуються ветерани української журналістики, серед яких чимало відомих і легендарних особистостей: колишній редактор журналу «Перець» Михайло Прудник та його дружина Світлана – літературна редакторка улюбленого журналу   дітвори «Барвінок», головна редакторка газети «Нове життя» Анастасія Кирдода (місто Старобешево Донецької області), а також Наталія Гордієнко (редакторка газети «Медичні кадри»), Ірина Чередниченко (телеканал «Глас», старший викладач інституту екранного мистецтва Київського національного університету імені Карпенка-Карого), Юрій та Галина Пересуньки (головред «Молода гвардія» та «Україна молода», журнал «Хрещатик» та літературний журнал «Київ») та інші.  
    Разом із журналістською братією надихалися  гірськими краєвидами й члени Ротарі Клубів України. Вони плідно співпрацюють зі ЗМІ відтоді, як голова правління Журфонду Людмила Ольховська увійшла до керівництва столичних ротарійських організацій. Чимало редакторів також очолили новостворені Ротарі Клуби в Чернігові, Полтаві та інших українських містах і поєднують професійну діяльність із громадською.

    Ну, а кульмінацією фестивалю стало нагородження переможців конкурсів журналістських матеріалів «Дій активно – живи позитивно!» і «Поспішай творити добро!», ініційованих Благодійним фондом Олександра Шевченка та Українським журналістським фондом. Затамувавши подих, ми чекали оголошення імен лауреатів, аплодували друзям та знайомим. Аж раптом серед переможців прозвучала назва «Первой городской газеты»!

    Нагороди вручали Олександр Шевченко та Людмила Ольховська, яким, у свою чергу, винуватці урочистостей приготували чимало приємних сюрпризів. Від нашої редакції організатори отримали власноруч розмальовані дощечки з петриківським розписом, на яких зображені соняхи, калина та незабудки.


    І знаєте що? Навіть якщо продовження конкурсу не буде, рубрики «Дій активно – живи позитивно!» та «Поспішай творити добро!» залишаться на сторінках газети й надалі. Я дякую долі, що маю можливість разом з колегами долучитися до великої справи заради майбутнього України.


    А може, незабаром з’явиться новий спільний проект? Тому ставлю багатозначні та обнадійливі три крапки...

    Людмила Макей

     

    Нагадаємо: Як журналісти з Кропивницького завітали до гуцульської садиби (ФОТО)


     

     

    Читайте також: Як пройшли велопрогулянки кропивницьких журналістів у Буковелі?