Чому варто відвідати фестиваль вуличної їжі у Кропивницькому (ВІДЕО)

  • 1 лип. 2019 18:02
  • 1545
  • Найближчими вихідними, 6 та 7 липня, на Козачому острові у Кропивницькому проходитиме четвертий фестиваль вуличної їжі. Про це йшлося під час прес-конференції у Прес-клубі реформ, в якій взяли участь організатори – члени Клубу рестораторів, інформує «Утренний город».

     

    Лагман, смажений огірок, страви тайської кухні від закладу «Ю енд Ай», кілька видів устриць, в тому числі червоні, приготують для відвідувачів кулінари кафе «Камелія». Стейк із телятини за класичним англійським рецептом шеф-кухарем «Черчілль», спеціально подаватимуть без соусу, щоб підкреслити ніжний смак м’яса. Риба, смажена в паніровці «Фішен чіпс», яка подається з соусом з солоного огірка та червоної цибулі. Мексиканські ласощі «Три молока», шоколадний пиріг із пеканом та гірким перцем, дикі креветки та жаб’ячі лапки – ось лише деякі страви з тих, які вперше презентують мешканцям Кропивницького місцеві кухарі спеціально для фестивалю.

        

    Протягом двох днів гості не лише куштуватимуть вишукані страви різних народів світу, а й розважатимуться, братимуть участь у безкоштовних майстер-класах.

    Концертну програму готують за рахунок Клубу рестораторів і повністю не розголошують. Однак журналістам стало відомо, що на Козачому острові працюватимуть аніматори, музиканти, танцюристи і навіть еменесники.

     

    – Під час фестивалю кожен, хто придбає лотерейний квиток вартістю 10 грн, зможе виграти головний приз – гірський велосипед, і ще багато різних призів, - каже спів організаторка четвертого фестивалю вуличної їжі у Кропивницькому, керівниця Прес-клубу реформ Вікторія Талашкевич. – щоб стати власником велика, потрібно прийти на фестиваль шостого липня і купити лотерейний квиток. А наступного дня, сьомого липня, прийти з квитком і взяти участь у розіграші.

     

    Нагадаємо, за чотири роки проведення фестивалю вуличної їжі на Козачому острові його відвідали понад 18 000 гостей та кілька десятків рестораторів. Зараз Клуб об’єднує власників 35-ти закладів харчування міста Кропивницького. Заснований навесні 2018 року з ініціативи Бізнес-школи WAKEUP, Клуб рестораторів створює постійно діючий майданчик для співпраці, а також відслідковує потреби населення для розвитку культури відвідування ресторанів та кафе.